Roadtrip genom Toscana – vår plan (del 1)

Snart är det dags för ännu en road trip! Förra årets resa till Italien gav mersmak, så vi återvänder dit.

Vi återvänder till ett land med så makalöst välbevarad historia, så skönt klimat och så vacker natur. Förra året reste vi runt i gröna, bergiga och ganska otämjda Umbrien. I år riktar vi in oss på en litet mindre vild region, nämligen Toscana.

tuscany

Så här brukar bilder se ut som är tagna i mellersta Toscana, dit vi skall. Som om någon dragit ett tjockt, mjukt överkast över en obäddad säng. Litet slarvigt böljande och väldigt inbjudande.
.

resväg

Vi flyger till Rom, där vi hyr en bil för de tio dagar vi kommer att vara i Italien. Sedan bär det av uppåt mot Toscana. Vi kommer att hålla oss i och kring det vackra Chiantiområdet och göra utflykter till vackra städer och byar i området. Jag ser fram mot att fotografera mycket!
.

Pienza_italy

Pienza måste vi absolut besöka, där gör de nämligen vår favoritost – Pecorino..! I Pienza finns också en domkyrka och ett klocktorn som jag är säker på, efter vår förra Italienresa, också gör Pienza värd ett besök.
.

396

Pecorino finns i många olika varianter, vi kommer att få prova oss fram och se vilken vi gillar bäst helt enkelt :)
.

X1UB29Zr_village_slider_image_-main-

Utanför Siena finns Valdichiana outlet village med designerkläder till rabatterade priser. Några timmar måste vi spendera där. Jag är inte så mycket för att flanera in och ut ur affärer, men kan man fynda någon snygg väska eller ett par snygga italienska skor skall det nog gå bra ;)
.

volturi1

I Volterra fanns familjen Volturi, ni som sett Twilightserien vet vilka jag menar. Scenerna från Volterra spelades dock in i Montepulciano. Båda städerna står på vår att-se-lista :)
.

BotticelliPrimavera

I Florens finns både Botticellis berömda tavla ”Våren” och ”Venus födelse”. Jag har svårt att förstå hur något som gjordes på 1400-talet kan ha klarat sig utan skador ända till våra dagar. Dem måste vi nog se för att det skall bli mer begripligt.
.

fi4

Jag är egentligen mycket mer fascinerad av hur man ur ett marmorblock kan skapa något som det här… Att ha en plan från början hur man skall skulptera fram kropparna, att kunna tänka tredimensionellt och att kanske riskera att hela marmorblocket spricker om man råkar hugga med mejseln på fel plats. Det här är Sabinskornas bortrövande av Giambologna. Finns i ett öppet museum/galleri, Loggia dei Lanzi, med många olika skulpturer. Måste ses!
.

utsikt från boboli

Kanske har jag hittat den perfekta platsen för att fota Florens! Bilden här ovanför är tagen från Boboliparken, Florens stadspark. Marken köptes på 1500-talet av familjen Medici och utformades till en vidsträckt trädgård med grottor, fontäner och statyer från antiken och renässansen.
.

bobolo garden

Några timmar i Boboliparken tror jag kan bli riktigt lyckat! Helst tidig morgon eller kvällstid, så kanske jag kan lyckas ta ett gäng stämningsfulla bilder.
.

chiantiområdet

Jag räknar som sagt med att få chans att ta många fina bilder av det toscanska landskapet också. Särskilt längs Chiantigianavägen, en sträcka på sju mil mellan Florens och Siena. Där skall det vara alldeles särskilt vackert. Vägar kantade av cypresser, medeltida byar på toppen av kullar, vindruvsodlingar och solrosfält.
.

CertosaPontignano12_slide

Inget besök i Italien utan att besöka ett kloster, eller vad tycker ni? Certosa di Pontignano är ett kloster med trädgårdar i Chiantiregionen. Det verkar så otroligt vackert, jag måste absolut maila dem och höra om det är öppet för besök. Håll tummarna för att det är det!
.

2 Villa Barberino (5)

Vi skall ju bo någonstans också, och framför allt kommer vi att bo på agriturismos. Det är gårdar som har egen produktion av olivolja, ost eller någon annan slags livsmedel. Bilden här ovanför är från Villa Barberino, där vi skall bo två nätter och äta middag i slottets gamla matsal.
.

4 Il Piccolo Castello (3)

Vi kommer att avrunda vår resa med två nätter på Il Piccolo Castello i Monteriggioni. På vissa av de boenden vi bokat finns eget kök, det kan vara skönt att slippa äta ute varje måltid.
.

4 Il Piccolo Castello (5)

Vi har bara bokat boenden där det finns utomhuspool. Oavsett hur resten av dagen varit, kommer tjejerna att vara glada och nöjda om de får tillbringa några timmar i poolen :)

Det var en liten sammanfattning av hur vi tänkt oss kommande resa till Toscana. Planer är alltid bra som en bas, sedan kan man alltid göra avsteg från dem om det dyker upp något mer spännande!

 

 

 

 

 

 

5 reaktioner till “Roadtrip genom Toscana – vår plan (del 1)

 1. Jag blir avundsjuk på er som får se det ljuva Toscana, du vet om att att det finns en film som är inspelad i Toscana? ”Under Toscanas sol”.Ha en trevlig resa.

  Gillad av 1 person

  1. Vi får väl se om Toscana lever upp till förväntningarna, jag lägger säkert upp bilder här så får vi se vad ni tycker :) Tack för tips om film. Jag har sett den, men det var ett tag sedan, så kanske ett bra tillfälle att se den igen. Ha en bra dag!

   Gilla

 2. Milda makaroner, så vackert! Vi åker tio dagar till München för att träffa makens släkt mest och släktforska och kommer att bo i en tråkig, tysk lägenhet i västra München. Jag har bett om minst två slottsbesök för att uppväga detta. ;)

  Gillad av 1 person

  1. Jag har aldrig varit i Tyskland, men blev nyfiken och googlade på München. Det verkar finnas en del vackra omgivningar där också! Engelska trädgården och Marienplatz till exempel. Ett par slottsbesök är aldrig fel :)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.