Roadtrip i Toscana – middag på Villa di Nottola (del 5)

 

villa nottola 1

Första kvällen åt vi middag på Villa di Nottola. Lantgårdens restaurang hade fått väldigt fina omdömen på tripadvisor, så vi var nyfikna på att se om det stämde. Däremot hade jag missat att man även kunde bo där. Hade jag läst på litet bättre hade vi nog valt att bo där, det var en så mysig plats, trevliga ägare, god mat, gott vin. Klicka gärna på fotot här ovanför så att det blir större, vyn var fantastiskt vacker.
.

villa nottola meny

Jackie kollar in menyn. Första kvällen regnade och åskade det, så när det blev dags att beställa in antipasti flyttade vi in i själva restaurangen istället. Därför blev inte bilderna så bra, men en liten aning om hur gott det var kanske man ändå får..?
.

villa nottola middag 3.

villa nottola middag 2

Isabellas favoritantipasto – pecorinoostar av olika årgång, från unga som bara var lagrade ungefär 30 dagar till äldre som var årsgamla, med fikonsylt och honung. Jag håller med henne helt och hållet, pecorino är så underbart gott..! I ett senare inlägg skall jag visa bilder från pittoreska Pienza, där pecorino tillverkas och lagras i grottor. Vi passade förstås på att besöka en ostbutik i Pienza och köpte med oss pecorino därifrån.
.

villa nottola middag 1

Så här stora portioner blev vi serverade, trots att det är fyra olika sorters rätter på menyn. Det här var den andra rätten, efter plockmaten som man inleder måltiden med. Kallas primi piatti och är oftast pastarätter. Sedan kommer secondi piatti, som där vi var i princip alltid var en kötträtt. Anka, duva, kanin, vildsvin, kalv. Till sist kommer desserten; tiramisu, pannacotta, gelato (italiensk glass), choklad.

Jackie älskade den hemgjorda, tjocka pastan (pici) med vildsvinssås, men orkade nog bara hälften. Då skrev ägaren av kostnaden helt och hållet för hennes rätt, trots att vi protesterade mot det. Det kallar jag service.
.

villa nottola 2

Vindruvorna var fortfarande omogna. Man kanske skulle åka tillbaka i höst när de är mogna, för att få se hur skörden går till..?
.

villa nottola vindruvspress

Ute på gården stod den här maskinen, som jag tror är en gammal vindruvspress.
.

villa nottola patrik.

villa nottola

Middagarna började serveras tidigast vid sju i Italien och efter tre rätter hade klockan hunnit bli tio. Det blev sena kvällar och ganska tidiga morgnar. Frukost vid åtta och sedan iväg på spännande utflykter för att uppleva så mycket som möjligt av Toscana. Eftermiddagarna tillbringade vi ofta vid poolen där vi bodde. En lagom dos av allt :)

Än så länge har jag bara kommit till första kvällen i min bildsamling. Ännu har jag inte visat foton från, utan att jag överdriver det minsta, hänförande vackra städer och byar, fantastiska vyer och underbara agriturismos. Titta gärna in igen. I nästa inlägg skall jag visa bilder från Montepulciano, där vissa scener spelades in till Twilightserien.
.

montepulciano

En förhandstitt på vad som kommer i nästa inlägg – utsikt från Montepulciano. Klicka på bilden så framträder landskapet och alla detaljer.
.

montepulciano 4

En bild till från Montepulciano. Många fler i nästa inlägg!

Ha en skön kväll ♥

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s