Fototriss – träd

Jag gick ut i morse i – 16 grader och lyckades ta ganska fina bilder på träd i solskenet. När jag skulle ladda upp dem insåg jag att det inte var träd jag fotat, utan buskar… Alltså får det bli arkivbilder, från vår resa till Georgia, USA. Där är det magiskt att vara.
.

fototriss träd 3

En helt vanlig bostad i Georgia, med ett helt vanligt träd med den karaktäristiska spanska mossan som hänger från grenarna, och så den helt vanliga postlådan. Vanligt för dem, men väldigt ovanligt för mig.
.

fototriss träd 2

Att stå under ett sådant träd, med mossan hängande ned mot sig, det var magiskt. Vi älskade Georgia allihopa, det var så annorlunda på så många sätt. Samtidigt var det litet skrämmande. Jag kände mig inte helt bekväm med träskmarkerna, med de bortglömda och vildvuxna trädgårdarna där murkna trägungor hängde snett och där man inte såg en kotte när man passerade byarna.
.

fototriss träd 1

Klicka gärna på bilden så blir den större, och ni ser bättre hur pampig entrén var till Boone Hall Plantation. Vi hade sådan tur på vår road trip runt USA, att vi lyckades pricka in den enda dag under en lång period som det regnat natten innan vi kom. Det innebar att alla träd som inte haft det minsta grönt på sig, nu slagit ut för fullt. Det går inte att beskriva känslan att få vara i den här fantastiska miljön.

banner_2011_250x79_black sepia orange

Klicka in här, så får kommer ni vidare till många andra som också är med i fotoutmaningen!
.

fototriss träd bonus

En bonusbild på när jag klättrade ut i ett av träden utanför vårt hotellfönster. … skämtar bara ;)

 

15 thoughts on “Fototriss – träd

 1. Det ser jättespännande ut! Din beskrivning av tomma trädgårdar och gungor får mig att tänka på diverse skräckfilmer, visst är det vanligt med en gunga som gnisslade rör sig i vinden … hu!

  Liked by 1 person

  1. Det var precis så det kändes… När vi hade passerat hus efter hus utan en levande människa, började jag nästan tro att vid nästa hus skulle det komma ut någon med hagelbössa riktad mot oss och fråga vad vi gjorde där…

   Gilla

 2. Vilka häftiga träd, gör mossan ingen skada tro.
  Amerika har jag alltid velat åka till måste ha varit en riktig upplevelse.
  Just den här Halon låg även ovanför vårt hus när jag kom ut
  såg jättehäftigt ut när den såg ut att ligga över huset som en ostkupa.
  Har ett par riktigt bra bilder på det men dom har jag använt förut.
  Ha en skön lördagkväll
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2016/01/16/11251905-fototriss/

  Liked by 1 person

 3. Vad häftigt med mossan! Jag tittade först bara på bilderna och försökte klura ut vilket träd som ser ut så där innan jag läste att det var spanskmossa i mängd som klädde träden.

  Gilla

 4. WOW! Verkligen läckra och vackra träd – som tagen ur Harry Potter. Å jag är otroligt tacksam att du la upp somriga bilder. Så bra gjort att du fotade buskar i stället för träd;-)

  Liked by 1 person

 5. Förstår att ni trivdes där! Jättehärliga träd! Finns ju så maffiga träd utomlands. Kunde inte bestämma mig så jag gjorde två trissar idag. En från utlandet och en hemifrån. Ha en fin helg!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.