Skip to content

Helgbilden v. 14 – Vår!

10 april, 2016

johannesberg

Vilken fantastisk helg det varit! Nu är det verkligen vår på riktigt!

I morse följde jag med Patrik på en niohålsrunda på Johannesbergs golfbana. Jag spelar inte själv, jag är bara caddy, fast utan att bära klubborna 😉 Redan på förmiddagen var det + 11 grader och klarblå himmel. Så otroligt skönt!
.

golfbana 2

Än så länge är färgerna i naturen ganska bleka, men det dröjer nog inte länge innan det är så där nästan onaturligt grönt som det brukar bli på våren. Det bleka har sin charm det också, och jag fotar och förevigar förstås 😉 I ån simmade ett andpar också, som jag försökte få med på bild, men det lyckades tyvärr inte. Däremot fotade jag ett helt annat djur när vi var hemma igen. Jag lägger in den bilden sist i inlägget, och varnar känsliga läsare…
.

golfbana

Det märktes att jag är otränad, en dryg timmes rask promenad på mjukt och bitvis blött gräs märktes i både vrister och höfter efteråt. Jag kommer nog att gå med fler gånger, med kameran förstås, och så blir det ju en liten motionsrunda de gånger Patrik går ensam. Att följa med när de är fler i bollen är ingen mening, då går det för långsamt.
.

mossa
Visst är det snyggt med mossan på takpannorna? Över varje tee-skylt var det byggt ett litet tak med så här fint mossbeklädda takpannor. Det var det mest färgstarka under hela rundan, det måste ju förevigas 🙂
.

håsta

Och titta där, där borta ser man ju vårt hus och vårt stall!
.

vårdag

Hemma blev det vårfixande. Vår stora granrisklädda julbock är nu avrisad och undanställd tillsammans med kälken tills nästa vinter. Utemöblerna är framtagna, liksom studsmattan, till tjejernas glädje. Bina surrade för fullt, vilket gjorde mig så lättad, förra året varken hörde eller såg vi knappt några bin alls. Nu är bi-badet framtaget igen så att de kan dricka utan att drunkna. Man får göra vad man kan. (Bild på hur man kan göra ett eget bi-bad kommer i ett eget inlägg.)

Och här kommer nu bilden på det jag hittade på gräsmattan, och som kommer att få mig att drömma mardrömmar…
.

orm

En liten orm. Jag trodde först att det var en orm som ömsat sitt skinn och att det var skinnet som låg på gräsmattan, och tänkte att det måste vara plågsamt att genomgå den processen med tanke på hur den gapar… Ibland är man litet väl blond… Det är ju en hel orm, som antagligen försvarat sig mot en fiende och fått sätta livet till.

Sammantaget en väldigt skön helg. Hoppas att ni haft detsamma! Nu ser jag fram emot fortsättningen på tv-serien Springfloden som börjar om en halvtimme. Skådespelarna är så perfekta för sina roller och det är minst lika spännande att se avsnitten nu när jag läst ut boken som tv-serien baseras på.

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder finns här!

14 kommentarer leave one →
 1. 18 april, 2016 11:28

  Så otroligt fint ni bor!
  Men den där ormresten, den skulle jag direkt tagit hem om jag hittat den – så läcker! jag har ett ormskinn, men inte en hel orm!

  Liked by 1 person

 2. 14 april, 2016 06:51

  Fantastiskt cool orm. Hur läcker bild som helst!

  Liked by 1 person

 3. 11 april, 2016 05:46

  Huggormar är inget att leka med. Hugaligen för dessa. Jag gillar dem inte, men har lyckats klara mig från bett trots närkontakt. Härligt med en tur på en golfbana som caddy och visst är mossan vacker. Ja du moder natur har mycket grant att erbjuda.

  Liked by 1 person

 4. 11 april, 2016 05:16

  Jag fascineras med skräck blandad förtjusning av ormskinnet. Rätt unikt att hitta ett sådant som du hittade skulle jag tro!

  Liked by 1 person

 5. 11 april, 2016 12:37

  Ormar och fästingar får gärna hålla sig långt borta.

  Liked by 1 person

 6. Monica o Jacob permalink
  11 april, 2016 12:01

  Orm är ju ingen höjdare, en hund ur vår uppfödning höll
  på att stryka med när den fick ett huggormsbett.
  Här där vi bor är det inte mycket orm som tur är.
  Bor vid en golfbana men har aldrig spelat men tidigt på
  morgonen är det skönt att promenera där.
  Ja nog finns det mycket att upptäcka i Sverige alltid.
  Ha det bra
  http://ingemix.bloggplatsen.se/2016/04/10/11296160-helgbilden/

  Liked by 1 person

 7. 11 april, 2016 07:29

  En underbar tid nu, får passa på att njuta! Jättefina bilder, min favorit blir mossan. Den är helt grym!
  Ha det bra!

  Liked by 1 person

 8. 11 april, 2016 05:22

  Mycket fina bilder du bjuder på. Ja, våren är helt underbar. Man fascineras av allt som händer då och man är så törstig på allt sånt och sol och värme. Bilden med tegelpannorna var väldigt vacker. Vilka färger mossan har ! Tjusigt !
  Tack för förvarningen om ruskigheterna 🙂 Nog har jag ormfobi så det räcker till men eftersom det var en bild så kunde jag förstås inte låta bli att titta på den.
  Men vilket skräckinjagande gap ormen har ! Usch jag ryser riktigt ! Ormar och fästingar det är nog det jag tycker är värst.

  Önskar dig en härlig ny vecka !
  KramKram från Marie

  Liked by 1 person

 9. 10 april, 2016 10:59

  Mycket fina bilder!
  Ett tom ormskinn kan man ju stöta på då och då men den du fotat har nog haft en plågsam död. En unik bild, må jag säga.

  Liked by 1 person

 10. 10 april, 2016 09:32

  Tack för varningen angående sista bilden. Har ormskräck så… Men jag bara älskade mossan i olika färger på pannan. WOW säger jag bara. Å ärligt talat så var bilden på ormen kanoooooon. Så det så;-)

  Å visst hade vi fint väder i helgen, trots att det var ganska kallt kan jag tycka. Men golfare är ju härdade i Sverige så…

  Liked by 1 person

 11. 10 april, 2016 08:28

  Mossan på takpannorna blev verkligen häftig, visst är det lite färglöst än så länge, men då vet vi vad vi har framför oss.

  Liked by 1 person

 12. 10 april, 2016 07:26

  Tack för varningen! Drömmer mardrömmar när jag ser de där djuren… Annars jättefina bilder. Tänk att ni bor så härligt. Älskar de där moss-skyltarna på golfbanan!
  Ha en bra vecka du med!

  Liked by 1 person

 13. ogamotoga permalink
  10 april, 2016 06:58

  Man blir så glad av att våren börjar visa sig på riktigt nu. Ormen får jag lite skräck för 😨

  Liked by 1 person

 14. Helen permalink
  10 april, 2016 06:32

  Vilken härlig helg du verkar ha haft, det är så ljuvligt när solen visar sig denna årstid! Den lilla ormen är jätteläcker, mina grabbar skulle ha definitivt ha sparat den när de var små. Den är nästan som ett litet konstverk, ett makabert sådant 🙂

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: