62 – Fjäderdräkt (91/366)

and 1 - Kopia

Att änder har en vacker fjäderdräkt visste jag förstås redan tidigare, men att den är så skimrande har jag inte tänkt på. På Wikipedia står det att den vuxne hanen i häckningsdräkt har ”lätt skimrande huvud och hals”. Lätt skimrande… i mina ögon kan det inte skimra mer än så här!
.

and 2

Jag har ju blivit attackerad av ett par av mina tuppar i hönsflocken, så jag satt inte på huk särskilt länge framför den här coolingen ;)

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

8 reaktioner till “62 – Fjäderdräkt (91/366)

  1. Ja, man vet ju aldrig. Men änder har jag aldrig blivit attackerad av. Men det sägs att man ska passa sig för svanar för dom kan vara ilskna och nyfikna.
    Andhanen är ju bara sååå grann. Kan aldrig se mig mätt på honom och jag vet inte hur tjockt mitt bildarkiv är med andhanar :) Jag är väl karltokig ;) :) hihi……

    Du har verkligen lyckats fånga det där vackra skimrande och med fina färger.

    Gillad av 1 person

  2. Fasiken, fåglar ska man passa sig för. Är faktiskt hemligt rädd för de där med näbb och vingar, stora som små … dock inte de små sparvar och kanariefåglar … men de andra *gulp*. Fast jag tycker många är väldigt vackra, men håller ett rejält avstånd om det går. 😂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.