Skip to content

Kom nu! (144/366)

17 maj, 2016
Kom nu!

Kom nu!

Redan innan vi åkte till Thielska galleriet i Stockholm hade jag en förhoppning om att kunna fota någon av barnens händer i en av skulpturernas händer. Där hade jag faktiskt en plan 😉 Det skulle kunna bli en annorlunda bild till temat ”Hand i hand”. En sådan bild tog jag när vi för flera år sedan var i Paris på Rodinmuseet. Men när jag tittade på bilderna hemma, tyckte jag inte att bilden gav en känsla av ”hand i hand”, det finns ingen du-och-jag-känsla i bilden.

I går tittade jag igenom alla olika teman i listan, och insåg att bilden istället passar till temat ”Kom nu!” Visst ser det ut som Jackie försöker få med sig gubben, men han står envist kvar? Skulpturen är för övrigt ”Gubbe och flicka” av Gustav Vigeland, egentligen en riktigt obehaglig skulptur, usch.

Bilden gav mig faktiskt litet nytändning för foto! I går hade jag litet tappat sugen, men den här aha-upplevelsen, att bilden blev så mycket bättre med rätt tema, det var riktigt roligt!
.

Rodinmuseet 2012

Isabella, Rodinmuseet, Paris 2012

Det var så här jag hade tänkt mig att fota, men det fanns ingen skulptur med så öppen hand på Thielska galleriet. Nu i efterhand blev jag riktigt nöjd i alla fall, att inte behöva upprepa mig utan hittade en ny infallsvinkel. Foto är ju spännande!

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

4 kommentarer leave one →
 1. 19 maj, 2016 06:15

  Härliga bilder ! 🙂

  Liked by 1 person

 2. 17 maj, 2016 08:10

  Perfekt till temat! Superbra!

  Liked by 1 person

 3. 17 maj, 2016 04:54

  Så fin bild och perfekt till temat. Ibland blir det inte som man tänkt sig men bra ändå.

  Liked by 1 person

 4. 17 maj, 2016 04:14

  Väldigt trevlig bild!! Det är som du säger…det blir väldig bra när man har en plan!!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: