Helgbilden v. 50 – Guldbröllop och egna fadäser

soluppgang-1

I lördags firade mina föräldrar 50-årig bröllopsdag. Det är verkligen stort och beundransvärt tycker jag, att lyckas hålla ihop så många år. Som med allt annat är inte heller förhållanden enbart en dans på rosor, utan kräver att man lägger sin egoistiska sida åt sidan och tänker på någon annan. Det är ganska märkligt egentligen, att man ser till att utbilda sig inom sitt arbete och inom sina intressen, men förhållanden skall bara fungera av sig själva, trots att förhållandet och familjen är det som är navet i ens liv. Det är ju i första hand på familjeliv man borde vilja bli bättre.

Vi samlades, barn och barnbarn med familjer och min morbror med fru (som varit gifta ännu längre; i 51 år) och åt en väldigt god trerättersmiddag på en mysig restaurang. Mycket prat och skratt som alltid, och ett mysigt minne. Snart samlas vi igen, för att fira jul.
.

julgodis-ischoklad-1

På söndagen gjorde Isabella, hennes kompis Vera och jag julgodis. Den vita ischokladen blev god och såg ut som ischokladen på den här tre år gamla bilden. Däremot misslyckades jag totalt med att göra Bounty… Jag var så oinspirerad, så jag borde ha avstått. Men, enveten som jag är gjorde jag dessutom dubbel sats, och gjorde fel av ren okoncentration. Istället för att göra en smet som skulle stelna, och sedan skäras i bitar och doppas i choklad, smälte jag ned chokladen också i smeten… Inte så smart, eftersom det nu inte går att ha dem framme utan att det smakar som man äter just smet. Chokladen hade behövts för att bilda ett skyddande hölje runt pralinen. Men, man får se det positivt, nu blev det färre onyttigheter på julafton ;)

På söndagen tittade jag igenom sparade sidor med recept, och hittade en del nyttigare varianter till julbordet. Prinskorv och allt det andra är inte så kul att äta tycker jag, så jag brukar komplettera med en julig sallad och några nya recept varje år. Recept och bilder kommer under veckan.

richmond-finch-red-marble-iphone-7-case-red-marble

Till slut kom jag mig för med att starta upp min nya mobiltelefon. Jag drar mig alltid för att involvera mig i tekniska prylar, särskilt mobiltelefoner, eftersom det i princip alltid trasslar. Jag har inte haft högtalarljud på min mobiltelefon på tre år, men jag har inte haft några problem med att inte höra när det ringer eftersom ingenting brukar vara så akut att jag behöver svara direkt. Jag tittar på den ibland och då ser jag ju om någon ringt ;)

Nu skulle gamla telefonen säkerhetskopieras och innehållet på den laddas över på min nya mobiltelefon. Självklart trasslade det, men faktiskt enbart på grund av att jag varit så sen med att starta upp den nya. När allt var klart fanns ingen telefonfunktion. Jag ringde Telia, som hade kundsupport på en söndag, och beställde ett nytt sim-kort, eftersom det gått mer än 30 dagar sedan jag beställde ny telefon, och därför hade funktionen upphört på det sim-kort jag först beställt… Så nu har jag en ny telefon med alla appar och telefonnummer från den gamla, men det går inte att ringa med den. Men som sagt, ingen skada skedd, under första hälften av mitt liv klarade jag mig bra utan mobiltelefon, jag överlever ett par dagar nu också :)

Fler helgbilder finns här.

 

5 reaktioner till “Helgbilden v. 50 – Guldbröllop och egna fadäser

 1. Stort grattis till dina föräldrar! Mina har varit gifta i mer än 60 år, det är helt otroligt. De borde skiljt sig för länge sedan, kan jag säga som drabbats av alla deras gräl och bråk.

  Prinskorv och köttbullar äts mest av Lillhunken här, så sådant köper jag färdigt. Inte sjutton rullar jag köttbullar när jag själv inte vill ha? Godis ska vi börja med imorgon, det tycker jag är betydligt roligare att lägga tid på ;-)

  Och det där med mobiler … jag bara går till äldste sonen och säger Hjälp, så hjälper han mig. Otroligt användbart :-)

  Gilla

 2. Ja tänk att vi varit utan mobiler i halva vårt liv. Svårt för ungdomarna att fatta. Jag köpte min första år 2000. Köpte ju ny nyligen och då satte jag bådas telefoners baksidor mot varandra och vips fördes alla nummer, appar etc över till nya via Bluetooth.
  Grattis till dina föräldrar och kärleken! Guldbröllop är jättestort. Och visst borde vi vara mer rädda om familjen och kärleken. Är så glad att min och min mans relation är så stark nu när allt är jobbigt. Igår var jag dessutom med min barndomsvän till sjukhuset och hon fick besked om cancer, bröstcancer. Känns som det borde vända snart.
  Önskar dig och familjen en god jul!

  Gilla

 3. Att vara gift i 50 år är fantastiskt! Det var dina föräldrars generation och generationen innan som lyckades med det. Då höll man ihop betydligt mera och klarade av motgångar utan att direkt rusa till närmaste skillsmässoadvokat.

  Synd med misslyckadet med Bounty. Känns nästan lite ”skönt” att även du kan ha mindre tur ibland;-)

  Vad gäller prinskorvar med mera på julbordet håller jag helt med dig. Skinka och lutfisk är ett måste, men resten brukar vi (vi är ju ganska så lata) handla på Hötorgshallen.

  Å vad gäller mobiler eller tekniska pryttlar rent allmänt så drar jag mig också för sådant. Har alltid haft hjälp med mobiler, så jag vet inte ens hur man säkerhetskopierar eller ladda över befintliga program/appar. Å med tanke på att dagens mobiler knappt används som telefoner utan mest för fotografering och Pokémonjakt så spelar det liksom ingen roll om den funkar som telefon eller inte. Visst inte heller att simkort hade ett bäst före datum. Suck…

  Gilla

 4. Ja du vissa dagar undrar men ju hur det kommer sej att man ens går ur sängen, igår på eftermiddagen skulle jag iväg och handla, jag var lite yr i mössan och tänkte när jag satte mej i bilen att det inte är vidare smart att köra men dessvärre lyssnade jag inte. Väl framme vid affären så skulle jag då svänga in emellan raden av parkerade bilar men velar lite och när jag väl bestämt mej så hinner jag inte se bilen utan får ställa mej på bromsen (ja, jag vet att jag inte skulle gjort det men vad gör man när det inte sitter i ryggraden) men glider in i den andra bilen. Som tur är klarar sej den bilen men vi har fått en buckla, blääää. Nåväl inga människor kom till skada. Men så onödigt!

  Gilla

 5. Det är verkligen imponerande att hålla ihop i 50 år!! Mina föräldrar firade guldbröllop i fjol och man kan bara förundras över att deras kärlek fortfarande är så stark trots min mammas demenssjukdom.
  Vilken fin ischoklad! Jag har gjort en variant med vit choklad och hackade tranbär. det blev en bra brytning med lite syrligt i den söta vita chokladen.
  Jag tycker allt det är lite konstigt att SIM-kortet har ett bäst-före-datum!! Det har jag aldrig hört talas om! Själv gillar jag ny teknik och sliter upp förpackningen och installerar allt direkt. jag fick bistå maken som fick en ny telefon nyss :). Kanske därför jag är i IT-branschen också :).
  Ha en bra vecka!!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.