Skip to content

Helgbilden v. 11 – Första riktiga vårdagarna

19 mars, 2017

Förra året slog de här ut i slutet av februari hos oss. I år fick jag vänta till i fredags, då äntligen hade de slagit ut i gräsmattan! I dag har jag legat på marken i min overall och förevigat dem.
.

Under tiden vi var ute på tomten fick våra blivande stallkatter komma ut och vänja sig litet vid omgivningarna. Det var inte lätt att få med dem på bild, de var inte stilla många sekunder. Så mycket att upptäcka när man varit innekatt tills nu.
.

 

Som vanligt hade barnen danslektion både lördag och söndag. Ibland brukar jag läsa böcker under tiden, men i helgen passade jag på att träna på gymmet som ligger vägg i vägg med danslokalen. Kul att testa andra maskiner än vad jag är van med, men jag skakade litet på huvudet åt mig själv när jag hade krånglat mig in i den här maskinen. Tänk att man har ett liv som inte ger tillräcklig träning i sig själv, så att man skall behöva avsätta både tid och pengar för att få muskler på konstgjord väg. Men för mig är det ett måste. Tur för mig att jag tycker att det är roligt 🙂
.

Förutom att träna och att vara utomhus med familjen, hundarna och katterna, har jag läst en hel del som vanligt. Den här boken kom från förlaget i veckan, jag tycker att den är så snygg. Ser ni hundtandsmönstret på bokryggen? Dessutom är det en gammaldags pusseldeckare i svensk 50-talsmiljö, det brukar gå hem hos mig.

Nu är det dags för middag och senare i kväll skall vi se sista avsnittet av dramathrillern Innan vi dör. Den tog en helt oväntad vändning i slutet av förra avsnittet, så det blir spännande att se hur det går. Ännu mer spänning för mig blir det i morgon. Då är det dags för gastroskopi, och jag tänker inte ta emot något lugnande innan eftersom jag vill kunna köra bil hem själv efteråt. Jag får nästan panik när slangen med kameran skall ned genom strupen till magen, men jag får tänka som Lotta på Bråkmakargatan: Om jag bestämmer mig för att göra det, så gör jag det bara.

Fler som visar helgbilder hittar du hos MJ Foto.

Ha det fint!

 

 

13 kommentarer leave one →
 1. 20 mars, 2017 10:04

  Jag har en bit kvar till att ligga på backen 🙂 Så kul att du kan sprida det budskapet om att våren börjar ta fäste 😉

  Liked by 1 person

 2. 20 mars, 2017 09:21

  Jag ser dig framför mig krypandes i overallen i markplanet med kameran i högsta hugg. Den mentala bilden blev på sitt vis lika stark som de fotografiska. Det är inte fel med ordbilder heller.
  Elllington

  Liked by 1 person

 3. 20 mars, 2017 07:45

  Underbara gula solstrålar bland fjolårsgräset. Undrade vad det var för blommor men efter att ha läst andras kommentarer så inser jag att det är vintergäck. Inga blommor jag kan glädja mig åt eftersom de fryser bort här, eller jag har inte provat men jag tror att det är så.
  Zon VII klarar de nog inte av.
  Hoppas undersökningen gick bra och att du får en bra vecka.

  Liked by 1 person

 4. 20 mars, 2017 04:10

  Vackra vårbilder 🙂 Och sedan ett tortyrredskap 😉 Det är variation på det hela!
  ”Gammaldags pusseldeckare i svensk 50-talsmiljö” – låter som något jag skulle gilla – den ska jag kolla upp!

  Liked by 1 person

 5. Helen permalink
  20 mars, 2017 06:28

  Så långt våren har kommit hos er! Det ser helt ljuvligt ut med blommor och katten som med stora ögon upptäcker en ny värld. Boken är verkligen snygg och det är som tur roligt att styrketräna, jag skulle inte heller klara mig utan den träningen.
  Jag hoppas verkligen det går bra idag. Tänk som Lotta så är det snart över.

  Liked by 1 person

 6. 20 mars, 2017 05:23

  Ljuvliga vårtecken och de är nå speciellt med stallkatter! Hoppas de går bra för dig i morgon.

  Liked by 1 person

 7. 19 mars, 2017 08:57

  Åh vad underbart med vårtecken! Och så spännande för katterna 🙂

  Liked by 1 person

 8. 19 mars, 2017 08:20

  Lika glädjande varje år när den äntligen kommer upp, den blomman som gäckar vintern 🙂
  Gillar att du ger ett lästips, känner inte alls till den men så är jag dålig på svenska deckare också. Kanske läge att prova denna.
  Lotta på Bråkmakargatan är bra att hålla i handen när det blåser fara. Lycka till i morgon!

  Liked by 1 person

 9. 19 mars, 2017 07:50

  Kul att du också hänger på Marits Helgbild! Vintergäck har jag sett på många bloggar. Tur det, då jag inte sett en enda irl.
  Katten spanar nog in någonting med stor koncentration.
  Bokomslaget är väldigt snyggt, om än aningen ”barnboksorienterat” tycker jag.
  Å nu ska jag också se sista delan av Innan vi dör. Men först önskar jag dig lycka till imorgon med gastroskopin!

  Liked by 1 person

 10. skrifvarstugan permalink
  19 mars, 2017 06:57

  Visst är det helt underbart att se de vackra vårtecknen nu som poppar upp ur jorden och vaknat. Härlig känsla ! Så vackert du fotat de gula blommorna med fint fokus och ljus.
  En vacker kisse som säkert blir till god hjälp i stallet.

  Liked by 1 person

 11. 19 mars, 2017 06:35

  Mina vintergäck är nästan överblommade nu, så stor skillnad är det bara mellan oss! Men jag var ju precis lika lycklig som du när jag såg de första!

  Ska tänka på dig imorgon, det går säkert bra när du är så bestämd mot dig själv! Och så påminner du mig att jag måste ringa och höra när jag ska få svar på datortomografin som jag gjorde för tre veckor sedan … hmm …

  Fick hem Antoine Leiris bok från biblioteket igår. Tack för tipset om den!

  Kram kram!

  Liked by 1 person

 12. 19 mars, 2017 06:33

  Go kväll sååå fina foton du har tagit 🙂
  Och lycka till i möra
  Önskar en fortsatt trevlig söndags kväll

  Liked by 1 person

 13. 19 mars, 2017 06:11

  Så fina foton! 🙂
  Och lycka till imorgon! ❤

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: