Helgbilden v. 11 – Första riktiga vårdagarna

Förra året slog de här ut i slutet av februari hos oss. I år fick jag vänta till i fredags, då äntligen hade de slagit ut i gräsmattan! I dag har jag legat på marken i min overall och förevigat dem.
.

Under tiden vi var ute på tomten fick våra blivande stallkatter komma ut och vänja sig litet vid omgivningarna. Det var inte lätt att få med dem på bild, de var inte stilla många sekunder. Så mycket att upptäcka när man varit innekatt tills nu.
.

 

Som vanligt hade barnen danslektion både lördag och söndag. Ibland brukar jag läsa böcker under tiden, men i helgen passade jag på att träna på gymmet som ligger vägg i vägg med danslokalen. Kul att testa andra maskiner än vad jag är van med, men jag skakade litet på huvudet åt mig själv när jag hade krånglat mig in i den här maskinen. Tänk att man har ett liv som inte ger tillräcklig träning i sig själv, så att man skall behöva avsätta både tid och pengar för att få muskler på konstgjord väg. Men för mig är det ett måste. Tur för mig att jag tycker att det är roligt :)
.

Förutom att träna och att vara utomhus med familjen, hundarna och katterna, har jag läst en hel del som vanligt. Den här boken kom från förlaget i veckan, jag tycker att den är så snygg. Ser ni hundtandsmönstret på bokryggen? Dessutom är det en gammaldags pusseldeckare i svensk 50-talsmiljö, det brukar gå hem hos mig.

Nu är det dags för middag och senare i kväll skall vi se sista avsnittet av dramathrillern Innan vi dör. Den tog en helt oväntad vändning i slutet av förra avsnittet, så det blir spännande att se hur det går. Ännu mer spänning för mig blir det i morgon. Då är det dags för gastroskopi, och jag tänker inte ta emot något lugnande innan eftersom jag vill kunna köra bil hem själv efteråt. Jag får nästan panik när slangen med kameran skall ned genom strupen till magen, men jag får tänka som Lotta på Bråkmakargatan: Om jag bestämmer mig för att göra det, så gör jag det bara.

Fler som visar helgbilder hittar du hos MJ Foto.

Ha det fint!

 

 

13 reaktioner till “Helgbilden v. 11 – Första riktiga vårdagarna

 1. Underbara gula solstrålar bland fjolårsgräset. Undrade vad det var för blommor men efter att ha läst andras kommentarer så inser jag att det är vintergäck. Inga blommor jag kan glädja mig åt eftersom de fryser bort här, eller jag har inte provat men jag tror att det är så.
  Zon VII klarar de nog inte av.
  Hoppas undersökningen gick bra och att du får en bra vecka.

  Gillad av 1 person

 2. Så långt våren har kommit hos er! Det ser helt ljuvligt ut med blommor och katten som med stora ögon upptäcker en ny värld. Boken är verkligen snygg och det är som tur roligt att styrketräna, jag skulle inte heller klara mig utan den träningen.
  Jag hoppas verkligen det går bra idag. Tänk som Lotta så är det snart över.

  Gillad av 1 person

 3. Lika glädjande varje år när den äntligen kommer upp, den blomman som gäckar vintern :)
  Gillar att du ger ett lästips, känner inte alls till den men så är jag dålig på svenska deckare också. Kanske läge att prova denna.
  Lotta på Bråkmakargatan är bra att hålla i handen när det blåser fara. Lycka till i morgon!

  Gillad av 1 person

 4. Kul att du också hänger på Marits Helgbild! Vintergäck har jag sett på många bloggar. Tur det, då jag inte sett en enda irl.
  Katten spanar nog in någonting med stor koncentration.
  Bokomslaget är väldigt snyggt, om än aningen ”barnboksorienterat” tycker jag.
  Å nu ska jag också se sista delan av Innan vi dör. Men först önskar jag dig lycka till imorgon med gastroskopin!

  Gillad av 1 person

 5. Visst är det helt underbart att se de vackra vårtecknen nu som poppar upp ur jorden och vaknat. Härlig känsla ! Så vackert du fotat de gula blommorna med fint fokus och ljus.
  En vacker kisse som säkert blir till god hjälp i stallet.

  Gillad av 1 person

 6. Mina vintergäck är nästan överblommade nu, så stor skillnad är det bara mellan oss! Men jag var ju precis lika lycklig som du när jag såg de första!

  Ska tänka på dig imorgon, det går säkert bra när du är så bestämd mot dig själv! Och så påminner du mig att jag måste ringa och höra när jag ska få svar på datortomografin som jag gjorde för tre veckor sedan … hmm …

  Fick hem Antoine Leiris bok från biblioteket igår. Tack för tipset om den!

  Kram kram!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.