Penguin Bloom. En udda liten fågel som räddade en familj

Det här är en sann historia om en äventyrlig och levnadsglad familj som genom en fruktansvärd olycka får sitt liv helt omkullkastat. Familjen är på semester när Sam faller från hög höjd och är nära att mista livet, men överlever mot alla odds, förlamad.

När lusten att leva försvunnit och allt ser som mörkast ut, då kommer en skadad flöjtkråka in familjens liv. Hon har fallit ur sitt bo, är övergiven och skadad. Omsorgerna om och kärleken till den lilla fågeln ger familjen nytt hopp och styrka att orka ta sig igenom den svåra tiden efter Sams olycka.

Texten är engagerande och skriven på ett sätt så att jag inte enbart bläddrar i boken för att se på fotografierna, som det ibland annars kan bli med böcker av det här slaget med så otroligt konstnärliga och vackra bilder, utan vill läsa allt.

Det är både hjärtskärande, kärleksfullt och hoppingivande. Det går inte att värja sig mot den känslostorm som berättelsen startar. I början läser jag med tårar i ögonen och en sorg i bröstet. Det var nog ett klokt val att illustrera familjens kamp med bilder på flöjtkråkan. Den humoristiska undertonen i bilderna lättar upp den obeskrivligt hemska historien om Sams öde, och får mig att orka och vilja läsa vidare.

Mot slutet av boken vänder det nattsvarta och blir ljusare och mer hoppfullt. Sam lyckas tillsammans med sin familj och flöjtkråkan att ta sig ur det avgrundsdjup hon hamnat i, och har den mentala styrkan att på nytt skapa sig ett liv som hon känner är meningsfullt.

Penguin Bloom är en perfekt presentbok som passar alla med sin tankeväckande text och fantastiska bilder.


Mitt betyg: 5/5

Författare: Bradley Trevor Greive
Medarbetare: Cameron Bloom (foto)
Antal sidor: 207
Utgivningsdatum: 2017-09-14
Originaltitel: Penguin Bloom. The odd little bird that saved a family
Översättare: Yrsa Axelsson Landström
Förlag: Polaris
ISBN: 9789188647191
Finns att beställa hos Bokus och Adlibris

5 reaktioner till “Penguin Bloom. En udda liten fågel som räddade en familj

      1. Jag tycker absolut att man kan kalla den här boken mysig. Det är den, inte bara, men faktiskt finns en hel del av mysighet också. Tack för tips, eller om jag skall kalla det påminnelse, om Filmälskarens guide till Paris! Jag har den hemma, men det tog tvärstopp i både läsning och skrivande, så den har blivit liggande. Nu skall jag börja med att läsa om dina intryck av den, och sedan läsa den själv :)

        Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.