Min första Bullet Journal

Jag har alltid organiserat tankarna och städat upp i hjärnan med hjälp av listor. Jag skriver listor om allting. Att-göra-listor, statistik över träning och ridpass, packlistor, boklistor med recensionsdatum, födelsedagslistor, presentlistor, julklappslistor, menyer, listor över vad jag vill odla och listor över idéer jag får, och så inköpslistor förstås.

Alldeles nyss upptäckte jag en relativt ny trend, nämligen att skriva Bullet Journal. De flesta verkar använda den som en kombinerad almanacka/anteckningsbok. Jag gillar min vanliga almanacka, men jag skulle behöva en samlingsplats för alla mina listor.

Jag provade två olika block. En Nuuna med vita, prickade sidor, och en Dingbats med litet gulnade, prickade sidor.

Så här ser mitt första försök ut – en översikt över augusti med de viktigaste datumen att komma ihåg. Blocket på bilden här ovanför är en Nuuna. Jag skall prova att rita helt och hållet på frihand så småningom, men den här gången använde jag en stämpel som jag har kvar sedan scrapbookingtiden och färglade motivet. Månadskalendern designade jag med litet hjälp i Excel och skrev ut.

Nu skall jag fortsätta med en träningsdagbok så att jag kan peppa mig att ta mig till gymmet, och se om jag blir starkare.

Allt material som behövs är egentligen bara ett block och en penna, men det blir roligare och enklare med en speciell bullet journal som har prickade sidor och särskilda pennor som inte blöder igenom papperet.

Jag har använt
Nuuna Bullet Journal
Stämpel Zinnia från Serendipity
Stämpeldyna Versafine vintage sepia
Färgpennor från Tombow
Sakura Pigma Micron Fineliner, brun

32 reaktioner till “Min första Bullet Journal

 1. Jag är väldigt sugen att start med BJ eftersom jag har listor överallt och ingen koll på dem. Ska nog köpa mig ett block för det, prylar att dekorera med och pennor har jag i massor så jag ska nog prova.

  Gillad av 1 person

 2. Jag har en för usel handstil 😂. Fast jag blir sugen varje gång jag läser om någon som har en BJ. Har dock inte tid/ro. Får nöja mig med listor mm i telefonen hur ospännande det än är…

  Gillad av 1 person

  1. Jag har egentligen inte heller ro, men jag skall prova att hålla det väldigt minimalistiskt. Vissa ritar sina motiv själva, men jag tänker framförallt använda de stämplar jag har sedan tidigare.

   Gilla

 3. Så fint det blir, måste tipsa min dotter, ni kunde vara systrar, så lika med listskrivandet. Innan internet tog över köpte dottern flera nya filofaxer och allt vad det hette flera gånger per år…jag som har all tid i världen har inte tid att sitta o pilla sådär, nä, jag skriver ner mina listor på gamla kuvert, haha

  Gillad av 1 person

  1. Tack! Jag har också skrivit mina listor på gamla kuvert och annat, men nu skall jag prova det här. Jag har alltid älskat block och pennor, och listor, och trodde att det skulle gå över när jag blev vuxen. Det gjorde det inte :) Men almanackan behåller jag, det blir bara listor i min bullet journal.

   Gillad av 1 person

 4. Jag är jättesugen på det där. Problemet är att jag alltid hakar på trender av olika slag, och sen samlar på mig material… Men listor gör jag hela tiden, och just nu har jag verkligen ingen överblick. Så kanske ändå…

  Gillad av 1 person

  1. Där är vi lika, jag kastar mig också på nya, spännande trender, köper material och ledsnar, eller inser att tiden inte räcker till. Men nu skall jag testa, eftersom det här faktiskt fyller en funktion. Hur går det för dig, har du kommit igång?

   Gilla

 5. Vilket fint och härligt sätt att göra listor! Själv är jag så tråkig så jag använder kalendern i telefonen och dom listor jag skriver handlar mest om inköpslistor (som jag sen brukar glömma hemma i alla fall… ;-) ).
  Förr hade jag en diger lista inför campingsemestrarna. Då var det viktigt att komma ihåg allt så man inte stod där utan exempelvis luftmadrasserna. Sen körde vi alltid en provcamping innan vi gav oss av. I Sollentuna ute på tomten (nära och bra att komplettera det som saknades) och här i Spanien till en camping ett par timmar bort. En gång hade vi glömt slangen mellan spisen och gasoltuben och då blev det ju lite panik ;-) Som tur var kände vi ett par som bodde på heltid på campingen så vi fick låna deras spis :-D

  Gillad av 1 person

  1. Vilken struktur och ordning, det gillar jag! Förutom slangen då ;)
   Jag skrev varsina packlistor till mig och barnen inför vår första resa utomlands, och dem justerar jag bara och använder varje gång. Vi glömmer (peppar, peppar) aldrig något, men Patrik som envisas med att packa dagen innan vi skall resa brukar glömma. Ofta har jag räknat med det, och har med laddare och annat som man behöver ;)

   Gilla

 6. När det gäller listorna så är vi lika :) Jag har funderat på det där med bullet journal, men mitt problem är det där med att ”göra fint”. Det funkar inte. Jag har en jättetydlig bild i huvudet, men den vill liksom aldrig realiseras :)

  Gillad av 1 person

  1. Jag är likadan, det blir väldigt fint i tanken, men inte på papperet ;) Därför skippar jag att rita själv, och använder stämplar som jag redan har. Dessutom behöver det egentligen inte vara så fint, åtminstone inte hela tiden. Ibland kan det räcka med en helt vanlig lista rakt upp och ned tycker jag, och när man känner för att vara litet mer kreativ så är man det. Jag tycker att du skall prova, det är väldigt roligt. Testa på ett vanligt lösblad först och se om du gillar det. Jag blir lugn av att pyssla, men för vissa blir det bara stressigt, man måste nog prova sig fram.

   Gilla

 7. Jag älskar listor och gillar att pyssla. Så att ha en bullet journal har passat mig utmärkt. Jag började i april förra året och håller på fortfarandet men jag har den lite som kortfattad dagbok/kalender också. Jag har bara haft Leuchtturm (antalet sidor passar mig) men hade helst föredragit någon med lite vitare sidor. Jag har kollat på Scribbles that Matter men tror det blir för få sidor om den ska räcka ett helt år.

  Gillad av 1 person

  1. Vad roligt! Jag köpte en Lechtturm, men har förlagt den, så det blev en annan sort nu tills det är dags att byta och jag förhoppningsvis hittat mitt första block. Har du bilder på dina sidor någonstans där man kan se dem och få litet inspiration?

   Gilla

   1. Jag får göra ett blogginlägg framöver :-). Jag har lagt ut några få bilder i några facebookgrupper bara. Jag är med i grupperna Bullet Journal Sverige (Bujo), Bullet journal på Svenska, Bullet Journal Junies (ej svensk) samt Minimalist Bullet Journals (ej svensk). Eller så kollar jag på Pinterest. Jag vill så gärna kunna rita och måla fint. Men lyckas inte så bra. Men det som fungerar är Zentangle. Så istället för att använda washitejp som avgränsare brukar jag googla på ”zentangle borders step by step” och rita. Det blir i alla fall hyfsat och blir lite personligt.

    Gillad av 1 person

   2. Ja, gör det! Alltid roligt och inspirerande att se hur andra gör. Jag är med i alla de grupperna utom Bullet Journal Junies. Tack för tips om zentangle, jag hade ingen aning om vad det är, men nu har jag sett på youtube hur man gör :)

    Gilla

 8. Gillar man scrapbooking måste BJ vara suveränt, snyggt gör du det såklart också, Själv har jag inte en tanke på något liknande, tänk att vi faktiskt gör olika ibland :-D

  Gillad av 1 person

  1. Ja, det är väldigt praktiskt om man scrappar, det är ju pyssligt och dessutom har man ofta material så det räcker redan. Jag gillar som sagt att strukturera mig genom listor, så det här är jättebra för mig. Tror jag. Jag har ju precis börjat. Japp, ibland är vi olika :)

   Gilla

 9. Jag är också din totala motsats. De enda listorna jag skriver är när vi åker på semester så att jag/vi inte glömma ta med oss bland annat mediciner.
  Du är ju av naturen pysslig, så bullet journals är nog nå’t som sitter i blodet hos dig;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag kanske är rörigare i mina tankar än du och många andra, så att jag måste strukturera dem genom listor :) Jag älskar listor, och så gillar jag att göra saker som jag har nytta av, och då borde bullet journaling passa. Vi får väl se om jag fortsätter med det eller om jag återgår till att skriva listor på gamla kuvert.

   Gilla

 10. Kan konstatera att jag är din totala motsats … inte en lista så långt ögat ser och jag har nog aldrig gjort några. Kanske borde jag gjort det många gånger för att strukturera mig själv, men jag är obotlig optimist och tror jag kommer ihåg allt ändå, vilket jag inte gör alls :)
  Fint med din Bullet Journal … du är kreativ!

  Gillad av 1 person

  1. Jag förstår ju att ni är många som klarar er utan listor, men jag blir ändå förvånad, och litet avundsjuk. Jag har alltid skrivit listor. Dels gillar jag att bocka av saker, dels glömmer jag annars. Under en period när barnen var små slutade jag med listor av någon anledning, och jag glömde bort att det var utflykter, gympakläder, födelsedagar m.m., och fick stressa för att hinna fixa det snabbt som ögat i princip samma dag. Inte roligt, jag avskyr att stressa. Nu har jag återgått till listor igen :) Vi får väl se om det fortsätter i en bullet journal, eller om det kommer att ta för mycket tid.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.