September i text och bilder + månadens bästa bok

I juli skrev jag här i bloggen att månaderna bara susar förbi. Nu tycker jag plötsligt att tiden går långsammare, tack och lov, trots att vi är inne i rutiner och aktiviteter igen och tiden rimligtvis borde gå snabbare. Märkligt.

★ September började med att vi var bjudna på dop för Max. En väldigt fin och mysig dag
★ Döttrarnas danstermin började och i höst dansar de fem pass i veckan, så det blir många timmar i bil på väg till både skola och danslektioner
★ Jag kom igång med ridlektioner igen och rider nu även min unghäst :)
★ Tre bloggvänner har jag träffat under september, dels Anita som kom hem till mig, dels Anni och Mia som jag träffade på Mr Cake i Stockholm. Det var så trevligt att ses och jag ser fram emot fler tillfällen!
★ Smärtan i höften vill inte ge med sig helt och hållet, så jag tränar nu på gymmet fyra pass i veckan och stretchar som en besatt, och det går framåt
★  Vi var på 50-årsfest ute i ingenstans, och på väg hem sent på kvällen valde oljelampan att börja lysa. Litet stressande till dess vi kom fram till en bensinstation. Numera skall jag alltid ha en flaska olja med mig i bilen
★ Jag fick förfrågan om jag ville vara Augustambassadör för tredje året i rad. Intresset för facklitteratur fick mig att tacka ja, och nu är jag mer nyfiken är någonsin på att få veta vilka de nominerade böckerna är!
★ Vi har luftat vår 300 liters hydrofor, bytt blandare i köket och rensat alla filter i de övriga blandarna i huset och skruvat fast en ytterdörr som hängde snett. Fix och trix när man bor i hus
★ Jag har fått en spännande inbjudan till Nedre Manilla på Djurgården. Jag berättar mer om det om ett par dagar

Hos Mias bokhörna tipsar vi om vilka böcker vi tyckt mest om varje månad. Jag läste bara fyra böcker den här månaden. Bästa bok var Makten av Naomi Alderman. Jag kan inte sluta tänka på den.

 

11 reaktioner till “September i text och bilder + månadens bästa bok

 1. Träffas ni i Stockolm så ansluter jag gärna på en framtida träff :)

  Det är alltid lite chockartat när alla aktiviteter drar igång tycker jag. Dels att komma ihåg vem som har vilken altivitet när och också synka vem som skjutsar/hämtar. Just nu är det dock bara dotterns konståkning som kräver någon logistikinsats från oss och det är överkomligt med lite planering. De andra aktiviteterna fixar de själva. Fram till dess skidorna drar igång… ;)

  Krya på höften! Trist när kroppen gör ont. Själv har jag ryggskott… måste vara åldern 🤪

  Gilla

  1. Vad roligt om vi kunde ses! Jag säger till om det blir någon ny bloggträff! Ja, det är litet jobbigt när kroppen trasslar. Ryggskott är verkligen inte roligt, hoppas att du är bättre nu? Jag går till en naprapat då och då, och så har jag tagit upp träningen och stretchar massor, och rider, men smärtan vill inte släppa helt och hållet. Åldern har absolut med saken att göra, men jag vägrar acceptera det ;) Ha en fin helg!

   Gilla

 2. Summa summarum känns september som en härlig månad. Ja om man bortser från oljelampan och ond höft. Du är duktig som kämpar på med träningen. Jag försöker också göra övningar för alla onda kroppsdelar. Vad roligt att du är igång med ridningen 😊 Vi får planera in en till träff. Verkar som fler är sugna på att haka på. Ha en härlig helg! Själv ska jag iväg på jobb strax. Kram

  Gilla

 3. Visst rusar tiden iväg. Och vi med den. Och sammanfattar man sina månader blir det än mer påtagligt. Vad roligt att du blir ”Augustambassadör” igen. Grattis. Boken ”Makten” har jag hemma som väntar på mig. Ser fram emot att läsa den.
  Kul med Nedre Manilla. Har varit där ett par gånger och väldigt spännande. Väntar på mer….

  Gilla

 4. Makten blir jag nyfiken på……. Ja under en viss period av livet är man lite av en taxichaufför :D Men det är en härlig tid som man saknar sedan…..

  Gilla

 5. Förstår inte hur du hinner med allt! Kul att läsa i alla fall – och att få ta del av din vardag via fina bilder! Makten verkar vara en bok även för mig! Tack för tipset :)

  Gilla

 6. Såååå mycket du har hunnit med under september! Å du, tiden går fort när man har roligt. Å det är inte ett dugg konstigt att du tycker att tiden går långsammare. Rutiner, aktiviteter och måsten är ju inte roliga på samma sätt om man säger så.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.