Kickoff för Augustpriset och rabatterade biljetter!

Nu är det bara två veckor kvar tills de 18 Augustnominerade böckerna för 2018 avslöjas!

Kom till Södra teaterns stora scen den 22 oktober och var med när årets nomineringar till Augustpriset tillkännages! Då får vi äntligen veta vilka böcker som har chans att tilldelas det prestigefyllda priset. Eftersom Augustpriset firar 30 år i år gissar jag att både nomineringseventet och Augustgalan kommer att bli extra festliga.

Dörrarna öppnas klockan 17.00 och då bjuds alla på ett glas vin, öl eller alkoholfritt alternativ. Klockan 17.30 öppnas dörrarna till salongen och 17.45 inleds nomineringseventet på scen och det beräknas pågå till 19.30. Därefter kommer du att kunna köpa de nominerade böckerna och få dem signerade av författarna.

Vid förra årets nomineringsevent, då Johannes Anyuru signerade min bok, och kommenterade alla lappar i den ;)

Biljetter kan du köpa till rabatterat pris här. Ange koden August18. Du betalar då 90 kronor istället för normalpris som är 120 kronor.

Efter tillkännagivandet blir det spännande samtal på scen när den alltid så proffsige och befriande entusiastiske och ivrige Daniel Sjölin intervjuar de nominerade författarna. Samtalen brukar vara både intressanta och humoristiska, och stämningen väldigt uppsluppen. Missa inte det!

Missa inte heller det första poddavsnittet om årets Augustpris. I går var det sedvanlig uppstart för Augustpriset, då  Daniel Sjölin ledde ett samtal om förhandsfavoriter och potentiella pristagare utifrån årets bokutgivning. Samtalet spelades in och du kan lyssna på det här.

Mina favoriter till Årets facklitterära bok

Några av de förhandstippade favoriterna som nämndes i går var Jens Liljestrands biografi över Vilhelm Moberg; Mannen i skogen, Roslings mycket omtalade bok Factfulness och Sara Stridsbergs roman Kärlekens Antarktis. Litet oväntat och därför extra roligt var att även Niklas Källners bok, Och bilen går bra? Tips, råd och historier om småprat, nämndes som en bubblare. Det är en bok som har mycket mer att bjuda på än det skrattroliga som man först tänker sig. Läs gärna vad jag tyckte om den här. Den är välskriven, men inte så att den borde Augustnomineras. Vi får väl se hur det går.

Det här är de sex böcker jag tippar har en chans att nomineras i fackboksklassen. Att någon annan bok än Roslings skulle tilldelas priset tror jag är osannolikt. Det skulle passa väldigt bra att en sådan erkänd bok tog hem fackbokspriset just i år när det är 30-årsjubileum.

De tre pristagarna i klasserna Årets fackbok, Årets barn- och ungdomsbok samt Årets skönlitterära bok avslöjas sedan på Augustgalan den 26 november. Jag återkommer med mer information om den litet längre fram.

2 reaktioner till “Kickoff för Augustpriset och rabatterade biljetter!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.