Så här gör du egna snöglober

När våra barn var små gjorde vi egna snöglober, vilket var ett jätteroligt projekt att göra tillsammans. Så här ser våra snöglober ut. Och här kommer en repris av hur man gör, steg för steg.
.

Du behöver
Glasburk (Önos äppelmos på ICA)
Plastdjur (vi använde Schleichdjur)
Vattenfast lim (clas ohlson)
Dekorsnö, glitter eller glitterpaljetter (scrapbookingbutik)
Gesso (scrapbookingbutik)
Vit, matt sprayfärg (clas ohlson)
Glycerin (apoteket)
Destillerat vatten (apoteket)

.

Gör så här
.
1. Välj burkar med tättslutande lock, och kontrollera noga att djuren som skall limmas fast på locken får plats i burkarna när locken sedan skall skruvas på burkarna.
.
2. Vi började med att spraya burkarnas lock med vit, matt färg. Men sprayfärgen täckte de svarta locken ganska dåligt. Litet gesso (canvas primer) fungerade mycket bättre. Och sedan som ett skyddande lager sprayade vi igen med den vita färgen.
.
3. När locken torkat ordentligt var det dags att limma fast djuren på insidan av locken. Det gäller att vara noga och kontrollera så att de inte hamnar för långt ut i kanterna. Det måste ju gå att skruva på locken sedan.
.
4. Häll i destillerat vatten, drygt 1 tsk glycerin och snöglittret. Jag köpte vårt glittersnö från en scrapbookingbutik. Limma längs kanten på locket och skruva fast det.
.
5. Skaka och vänd på burken.

.

Lycka till!

6 reaktioner till “Så här gör du egna snöglober

  1. Hmm… Det låter som det kan ha skett ett och annat misstag tidigare? Du påtalar mycket noga att man ska se till att djuren ryms och att man ska se till att man limmar fast dom så att det går att stänga… ;-)
    Påminner mig om när Anders i ungdomen byggde en fin hundkoja till deras hund. Bygget gjordes i ett förråd på tomten och när det var klart så gick det inte ut genom dörren. Haha! (Fast det räckte med att ta bort taket, så ordnade det sig. Taket på hundkojan, alltså. Inte på förrådet :-D )

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.