Nya böcker att läsa i november och december

Vad gör man inte för att ni skall få se vilka böcker jag tänker försöka hinna läsa den närmaste tiden – släpar ut dem för att ljuset skall vara någorlunda ok. Shelly ser ut att undra vad jag håller på med ;)

Här är de i alla fall och det är en perfekt blandning av genres; facklitteratur, skönlitterära romaner, kriminalromaner och ungdomsböcker:

En kvinnas övertygelse, av Meg Wolitzer
Konsten att göra skillnad: en liten bok om vårt stora ansvar, av Stefan Einhorn
Inte längre min, av Ann-Helén Laestadius
Stark genom klimakteriet: fysiskt, psykiskt, mentalt, av Monika Björn
Manhattan Beach, av Jennifer Egan
Innan ni tog oss, av Lisa Wingate
Ensam kvar, av Rhiannon Navin
Plåtmannen, av Sara Winman
Brutna ben och brustna hjärtan: en alldeles omöjlig jul, av Maria Ernestam
Mellan himmel och Lou, av Lorraine Fouchet
Gamer, av Effie Karabuda
Naturskyddsföreningens guide till ett hållbart liv
Svälten: Hungeråren som formade Sverige, av Magnus Wästerbro
Nattfjärilen, av Katja Kettu

Och det är ju inte så att mina olästa böcker tar slut i och med den här traven… Jag gissar att vi är många som har bokhyllorna fulla med spännande, olästa böcker som hela tiden får stå tillbaka för sådana vi prioriterar av olika anledningar.

Jag tror att nästa bok jag skall läsa är Innan ni tog oss. Den är med som en av höstens fem bästa böcker hos Johannas deckarhörna, så den känns som ett säkert kort.

8 reaktioner till “Nya böcker att läsa i november och december

 1. Oj det var många, och många intressanta också. Ibland tycker jag att det finns för många intressanta böcker. Hinner och orkar ju inte läsa dem alla. Men oftast tycker jag att det är bra. I detta överflöd finns alltid möjlighet att hitta en god bok.

  Gilla

 2. Vilken härlig hög! Själv har jag en hög med böcker av lite äldre art som jag ska beta av när jag har läst nästa bok, som är ganska ny.

  Just den du ska läsa härnäst, Innan ni tog oss, är jag jättesugen på och den står på min önskelista/inköpslista.

  Gilla

 3. Men jisses! Jag har inte alls sådär många olästa böcker – framför allt inte så NYA! – och känner mig faktiskt lätt avundsjuk på dig. ”Svälten” till exempel, den såg jag fram emot redan innan den getts ut och långt innan Augustprisnomineringen.
  Ernestams jul-feelgood skulle jag vilja läsa eftersom jag blev så pass besviken på hennes senaste roman, vill ju inte tro annat än att det bara inte matchade mig för stunden.
  NTF:s årsbok har jag köpt (och läst!) och låter ligga framme så att gäster och mina egna barn kan bläddra i den för att snappa åt sig ett tips eller tio :-)
  Håller med om att ”Innan ni tog oss” verkar bra, har läst så mycket gott om den nu. Ska bli spännande att se dina recensioner framöver. Fattar inte hur du ska hinna, med tanke på att det är advent och jul snart.

  Gilla

 4. Hahaha:-) Vad gör man inte för bloggen;-) Det är många böcker att läsa speciellt med tanke på att du har massvis med ”fester” inbokade den närmaste tiden. Lycka till!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.