Två veckor kvar till jul och allt är lugnt

I dag har jag funderat ganska mycket på hur det senaste året har varit. Förra året var ett år som bara passerade. Jag levde ganska mycket i nuet i min bubbla, utan att tänka varken framåt eller bakåt. Planen var att det här året skulle bli annorlunda. Jag skall som vanligt analysera och sammanfatta året som gått i ett inlägg med text och bilder om ett par veckor, men just i dag känns det som att jag måste rycka upp mig och göra en del förändringar under 2019. Men som sagt, mer om det längre fram.

De närmaste veckorna handlar det om att förbereda för nytt år, och att förbereda för jul. Bella och Jackie skriver årets sista prov den här veckan och vi skall på stort och fint luciafirande i deras skola. Vi skall baka pepparkakor av pepparkaksdegen jag gjorde i helgen och baka lussekatter och göra julgodis. Och så en del som kan förberedas till julbordet på julafton.

Jag måste till skogen och hämta granris, vilket kommer att bli enklare i år eftersom ett skogsbolag avverkat timmer på min brors mark så det ligger granris överallt, och även små granar. Jag tänker som vanligt klä vår julbock och göra kransar till dörren och öppna spisen. Och så behövs mossa till krukorna.

Sedan är det faktiskt dags att montera ihop två bokvagnar som jag köpte för länge sedan, och placera de olästa recensionsexemplaren i dem så att jag slipper boktravar på golvet i mitt arbetsrum… Jag kanske visar före- och efterbilder sedan ;) När böckerna är sorterade och placerade i ordning blir det plats på skrivbordet för andra projekt. Jag längtar efter att kunna sätta igång så snart julen är över.

Men nu skall vi se ett nytt avsnitt av Escape at Dannemora. I morgon hoppas jag hinna titta in hos er!

3 reaktioner till “Två veckor kvar till jul och allt är lugnt

 1. Rutiner är så viktiga, de står fast när annat skakar. Byt ut ditt ”måste” mot ”vill” så är det lättare att eventuellt välja bort något om det blir för mycket. Hoppas ni får ett riktigt fint Luciafirande imorgon!

  Gilla

 2. Har en känsla av att även en hemmafru kan stressa upp sig rejält med sååååååå många måsten/uppdrag, varken hon (läs: du) gillar dom eller inte. För visst tycker du om alla dina åtaganden. Men jag är nästan säker på att du även känner en viss stress över allt du bara måste/vill göra. Detta gäller även för bokrecensionerna och blogginlägen. Du har så mycker på din agenda och verkar ändå vara rastlös.
  Om jag vore dig så skulle jag halvera alla måsten och njuta lite emellanåt också. Inte bara för bloggens skull alltså;-)

  Gillad av 1 person

  1. Jag gillar det absolut mesta som jag gör inför jul, och annars också, men ibland blir det för mycket, det är sant. Jag känner däremot sällan någon stress inför just julen eftersom jag är ute i så god tid och har rutiner för allt, men jag känner mer och mer att jag vill tillbaka till mitt så kallade gamla liv, då jag forskade. Sedan hösten 2016 har jag under två år läst och recenserat vad andra har skrivit i bokform, nu blir längtan bara större och större efter att skriva själv. Att inte bara bara den som är familjekoordinator och fixare, jag vill tillbaka till min yrkesroll. Rastlös är jag nog av naturen ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.