En värld av snö och is

Förra helgen kom det mängder med snö. Nu regnar det och är plusgrader. Det här är faktiskt värre.

Den härliga snömodden på litet närmare håll. Som man bara glider omkring i, både till fots och i bilen.

Snömodd, tills det blir minusgrader på nätterna och det bildas is överallt.

Vägen ut från oss. Spåren syns inte på bilderna eftersom jag fotade innan vi åkte, men min bil gled från dikeskant till dikeskant i morse. När bilen tog sig framåt men i sidled började det tuta, eftersom fronten var så nära snökanten vid diket till höger och bakdelen på bilen så nära snökanten vid diket till vänster.

Var jag rädd? Ja. Var barnen rädda? Nej. Jackie filmade ;) De litar uppenbarligen mer än jag själv på min bilkörning.

Nu ser det litet bättre ut, men det skall inte bli roligt att ta sig igenom det här igen. Och särskilt inte i kväll när det är mörkt när vi kommer hem från dans och träning.

Livet på landet är svårslaget, men så här kan det också vara. Inte alls särskilt mysigt.

 

4 reaktioner till “En värld av snö och is

  1. Otäckt och dessutom vidrigt! Håller faktiskt med dig helt. På några småväger här i Täby där man inte plogat hade isen bildat potthål. Inte ett dugg roligt att köra i, men det fanns åtminstone inga diken;-)

    Gilla

  2. Likadant här! Innan vintern grävde de ut dikena på båda sidorna av vägen, så nu finns det inga marginaler om man skulle glida åt sidan. Så läskigt! Jag skulle ha åkt in till stan i dag men jag väntar och hoppas att det töar mer så den värsta modden och spåren försvinner…:(

    Gilla

  3. Hu! Det där såg verkligen inte roligt ut! Men jag som bor en bit söderut från dig (Västerås) har idag istället tyckt att det varit riktigt läskigt att köra på de stora vägarna eftersom man på flera ställen fick köra igenom enorma vattensamlingar (som en sjö typ!) och det är inte roligt på E18. Åkte ut på landet och hade fasat för det, men där var det istället riktigt bra… Så det allra bästa kanske är att hålla sig inne med en bok eller två?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.