Doftschersmin – en av mina favoriter på gården

I år blommar den alldeles överdådigt, och det går nästan inte att slita sig från den när den är så vacker och doftar så gott av smultron. Den trivs här vid drängstugan.

Jag brukar plocka in växter och blommor från tomten, och just nu har vi schersmin i vaser inomhus. Tidigare var det syrener och tulpaner. När schersminen blommat ut måste jag istället plocka vildblommor, som blåklint och gulmåra. Jag har försummat våra rabatter, så det kommer inte finnas några fler blommor att plocka där resten av sommaren. Lönnarnas rötter växer in i rabatterna och suger ut allt vatten och all näring, så det är hopplöst att få några växter att trivas där.

Men jag är litet i valet och kvalet om jag inte skall ge rabatterna en sista chans. Efter att jag lyckades skapa en djungel i pallkragarna förra sommaren, funderar jag på att rensa rabatterna och sedan vräka på hästgödsel och pelleterat kogödsel, så får vi se om det gör susen :)

Hoppas ni också har möjlighet att njuta av hur fin naturen är nu. Det är litet läskigt hur snabbt sommardagarna går.

2 reaktioner till “Doftschersmin – en av mina favoriter på gården

  1. Kan nästan känna doften. Det måste lukta ljuvligt i ert hus. Dessutom är schersmin en vacker blomma tycker jag.
    Precis som hos dig har trädens rötter grävt upp vägarna på vår innergård. I år har man grävt upp de skadade vägarna och tagit bort varenda blomma och buske. Sedan ska man anlägga nya rabatter först till hösten med olika växter. Kanske ett tips även för dig.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.