… jag och yoga…

Johanna, som läst mina mål för året, tipsade mig om att det blir yogatillfällen i Gottröra där jag bor. Och jag måste ju hålla med, det vore ett perfekt sätt att bli smidigare och starkare. Och så är ju faktiskt ett av mina mål att kunna gå ned i spagat igen. Och att döma av yogabilden är det inte helt omöjligt i alla fall..! ;)

Jag har varit skeptisk till yoga, och inbillat mig att jag bara skulle bli stressad av det långsamma och lugna. Men, även jag kan tänka om, och det har jag gjort nu! Första tillfället är om två veckor – spännande!

Ni som provat yoga, blir balansen och smidigheten bättre? Eller är det framför allt mentalt man påverkas?

3 reaktioner till “… jag och yoga…

  1. Jag gav yogan en chans hösten 2009 och har inte ångrat mig – tvärtom ångrar jag mig att jag inte började tidigare! Lite skeptisk blev jag till ”andningsövningarna” vi började första passet med… Nu vet jag ju hur viktig andningen är för att orka utföra de allra tyngsta delarna av yogan. Att andningen dessutom sker via näsan, med stängd mun, var nåt helt nytt.
    Att uppvärmningen sker med andning sittande på yogamattan var också nåt nytt, jämfört med alla andra träningspass som börjar med cykling, löpning eller nåt annat jämförbart för att ”bli mjuk i kroppen”. Hade aldrig trott att man kan bli svettig och uppvärmd av att ”bara” sitta och andas. :)
    Vi kvinnor har ju våra månatliga humörsvängningar, med det har det också blivit bättre. Vår lärare är speciellt intresserad av Yoga för kvinnor och en del övningar underlättar mycket t.ex vid svåra menssmärtor.
    Balansen har blivit bättre, men har man en ”dålig dag” då kan en del övningar vara helt hopplösa, t.ex ”trädet”.
    Kanske jag också blivit lite smidigare och hittat muskler jag inte tidigare visste att jag hade.
    Prova på det och lyssna på kroppen. Lycka till! :)

    Namasté

    Gilla

  2. Yoga är sååå skönt, känner mig mycket smidigare i kroppen. Och lättare! Men jag är nybörjare och har bara gått några få ggr. Men jag känner redan att jag kan böjja mig mer…hehe…men mkt smidigare. Nu är jag långt ifrån många andra som är hur vig som helst. Men jag vill komma dit också, iallafall mot för vad jag har varit. Stel! ;) Du kommer inte ångra dig! Och ta det i din egen takt, du känner din kropp bäst. =)

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.