Klassisk frozen cheesecake

Katarina gissade rätt på vilken dessert jag vispade ihop i går – bra gjort!! En klassisk fryst cheesecake som är alldeles ljuvligt god..!

Jag gillar Karin As kommentar i ett inlägg tidigare här i bloggen – frestelser är till för att falla för! Och det här är definitivt en sådan!

Du behöver
4 st ägg
2 dl strösocker
400 g philadelphiaost
2 tsk vaniljsocker
4 dl vispgrädde
6 st digestivekex

Gör så här
Smula ner digestivekex i botten på formen, eller gör som jag, välj en form med avtagbar kant och smula kexen ovanpå smeten. Skilj på äggulor och vitor och lägg dem i var sin skål. Vispa sockret pösigt med äggulorna. Blanda ned osten och vaniljsockret till en jämn smet. Vispa grädden i en tredje skål och rör försiktigt ner den i ägg-ostblandningen. Vispa äggvitorna hårt och rör till sist försiktigt ner dem i smeten. Häll smeten i formen och ställ i frysen över natten. Tas upp och ställs i rumstemperatur en timme innan den ska avnjutas. Dekorera gärna med färsk frukt eller bär.

 

En reaktion till “Klassisk frozen cheesecake

  1. Mmmm gott :) Har dock dårliga minnen till denna godsak. Första gång jag träffade min förra svärmor bröt jag sönder hennes silver-tårt-spade när jag skulle ta en bit…
    Kan ett annat bra ordspråk om frestelser förresten; Led mig inte inn i frestelsen – jag kan vägen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.