The Jacobite – alias Hogwartsexpressen!

I filmerna reser Harry Potter med ett fantastiskt läckert tåg – Hogwartsexpressen!

Det kunde vi förstås inte missa, så vi följde järnvägsrälsen från Fort William och nästan ända fram till slutstationen! Här har jag lyckats ta mig igenom regnvåta buskar och högt gräs för att föreviga de berömda rälsen…

Tåget åker över Glenfinnanviadukten som ligger i Glennfinnan Estate, en bit ifrån Glencoe. För att komma närmare krävdes en promenad på 90 minuter i ganska krävande terräng för barn, så vi nöjde oss med en bild på avstånd…

Så här hade det kunnat se ut om vi varit på plats med ett bra objektiv kl 15. Visst är det storslaget?

På morgonen åker tåget med fronten framåt från Fort William. På eftermiddagen kör det baklänges tillbaka, ni ser vad jag menar på fotot här nedanför. Det fick vi veta medan vi fikade i en av tågvagnarna som används som restaurang vid en av stationerna.

Det skulle med andra ord inte bli så snygga foton i alla fall, med tåget vänt baklänges, så vi åkte tillbaka till stationen för att åtminstone få en bild på det berömda loket. Det blev litet extra stämningsfullt när det passande nog började att regna när loket gled in på perrongen..!

Jag gillar ånglok, och det här är ju riktigt läckert!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.