Man måste bara älska en underdog

Låtarna i melodifestivalen har hittills varit som filmjölk. Det är ingen smak som sticker ut.

Bortsett från Thorsten Flincks låt. Refrängen ”jag reser mig igen” har jag nynnat på sedan första deltävlingen! Inte oväntat att han blev min favorit. Han är ett geni och en outsider. Hans dramatiska sida och raspiga röst gjorde ju inte saken sämre.

I förra deltävlingen var det däremot ingen låt som fastnade. Men nu har jag lyssnat på kvällens låtar… Ja, vad skall man säga…

Var hämtar han sitt mod, Björn Ranelid, det undrar jag? Först let’s dance och nu det här, trots att han tillhör kultureliten. Ni känner väl till uttrycket ”skomakare bliv vid din läst”. Jag avskyr det uttrycket, särskilt när det syftar till att skilja mellan det som anses högt från det som anses lågt.

Ända sedan jag läste att Björn Ranelid skulle delta i melodifestivalen har jag hoppats att det skall gå bra för honom. Och nu har jag som sagt lyssnat på låten, och den är ju lysande!! Nytänkande, precis som utlovat, och så äkta.

Nu går jag omkring och skanderar att kärleken är ett mirakel, varvat med att jag reser mig igen! :D

2 reaktioner till “Man måste bara älska en underdog

  1. Tja, tyvärr håller jag inte med dig. Jag blev verkligen road av numret, men tyvärr skrattade jag åt istället för med… Jag tycker att det blev för mycket Ranelid och att han inte visade att det här numret inte hade varit något utan Sara Li. När han fick reda på att han gått vidare till Globen var det ”Wow! Se på mig!” som gällde – inte ens en kram till Sara. Konstigt tycker jag. Men jag håller med dig om det där med filmjölkslåtar. Gillade Loreen och trallar på Sean Banans melodi trots att jag verkligen hatar texten och hela hans utstrålning. Vi får väl hoppas på att det kommer något riktigt bra ur den sista delfinalen!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.