Kostprogram enligt PT Olga Rönnberg – nu börjar jag :)

Nu har jag fått nog. Det är dags att komma tillbaka på spåret med goda matvanor! Det är förvånansvärt enkelt när man väl är i gång, men just nu är glass och choklad väldigt lockande…

Här behövs en ordentlig plan och tydliga riktlinjer! Annars står jag där utsvulten när det är dags för middag, utan en enda idé om vad jag skall laga. Då är det alldeles för lätt att välja något mindre nyttigt. Kroppen verkar skrika efter pasta eller pommes frites när det egentligen går lika snabbt att göra köttfärsbiffar och cole slaw. Som jag dessutom tycker är mycket godare, normalt sett.

Olga Rönnbergs kostprogram funkar väldigt bra. Bortsett från att jag tidigare helt valde bort potatis, bröd och flingor och liknande snabba kolhydrater, med kaliumbrist som följd… Inte bra. Det kommer jag att ta med i beräkningarna när jag planerar dagens måltider framöver.

* Som frukost kommer jag att äta A) en portion havregrynsgröt med exempelvis tranbär och äppelmos och ett kokt ägg, eller B) laktosfri yoghurt med bär och gryn och tranbär och två ägg

* Till lunch blir det kött, fisk eller kyckling med 1 dl potatis och grönsaker

* Till middag väljer jag kött, fisk eller kyckling med mycket grönsaker och exempelvis pesto

* Ett eller två mellanmål under dagen med till exempel A) makrill i tomatsås eller B) keso med kanel och äpple. Skall kolla upp Charlotte Perrellis proteindrinkar också, de kan vara bra att ha när man inte har tillgång till något annat. En näve mandlar per dag är också bra för att vara säker på att få i sig det livsviktiga kaliumet.

På fredagar blir det invägning, så jag börjar i morgon med att kolla upp startvikten. Men redan i kväll skall jag sätta ihop en veckomeny! Jag lägger upp den i bloggen, någon av er kanske vill ha  tips på luncher och middagar för kommande vecka :)

 

 

4 reaktioner till “Kostprogram enligt PT Olga Rönnberg – nu börjar jag :)

 1. Kommer det att stå något i denna meny om vad man tar sig till framemot eftermiddagen när små chokladbitar dansar framför ögonen eller vad man tar sig till på fredagskvällen när allt man kan tänka är Lindor? Aldrig att jag vaknar med ett sug av att jag drömt om gurkstavar.

  Gilla

  1. Hahaha, jag vet precis vad du menar :D I går kom hemglass hit, och under eftermiddagen i dag stoppade jag i mig två Mega Hit Apelsin (gräddglass) och en Mega Hit Mandel (gräddglass). Direkt efter varandra dessutom…

   Men faktiskt, jag vet att det där otroliga suget kan försvinna. Jag kan sitta bredvid Patrik och se på en bra film medan han äter upp allt godis själv, och jag är inte det minsta sugen. Det finns en del knep :)

   Gilla

 2. oooh det gillar vi :) menytips är alltid trevligt.. själv är jag ganska inspirations trött i köket… behöver också en boost på matfronten…

  Gilla

  1. Jag har också varit det ett tag. Jag gillar ju egentligen att laga mat, men ibland verkar inspirationen gå upp i rök, trots alla roliga recept och goda ingredienser som finns. Men jag har som sagt en plan ;)

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.