Semester som en prinsessa i Frankrike

I natt kom vi hem från en härlig semester i Frankrike!

solrosor-2

Under nio dagar har vi rest på småvägar från Paris via Loiredalen ned till Bergerac, öster om Bordeaux, och sedan upp igen till Paris.

.

Vi har bott på slott från 1400-talet med tinnar och torn och ätit gourmetmiddagar med utsikt över vinodlingarna.

.

Vi har badat och solat och utforskat omgivningarna. Och så har vi roat oss i Asterixparken. Bland annat.

.

Titta in här de närmaste dagarna om du vill få tips om att resa i Frankrike. Jag kommer att visa foton från vår resa och berätta om våra intryck av Frankrike och fransmännen. Frankrike är ett fantastiskt land! Så vackert med de små stillsamma byarna. Häckarna är perfekt klippta, men själva trädgårdarna ger ofta ett litet frisinnat intryck. Det som växer får växa. Fransmännen själva är älskvärda och hjälpsamma. Och maten, ja den är gudomligt god…

.

Byggnaderna är av sten. Jag tror inte att jag såg ett enda hus av trä under våra nio dagar i Frankrike. Och en märklig sak – alla verkar ha vita spetsgardiner i fönstren. Inte en bomullsgardin eller något annat tygslag så långt jag kunde se, bara spetsgardiner. Visst är det märkligt..? Vad kan det bero på..?

.

Det finns ofta ett slott från 1700-talet, inte sällan till och med från medeltiden, i anslutning till byarna. I början vill man fota alla, men efter ett tag blir man så van att se dem att man glömmer bort att imponeras. Men visst är det fantastiskt, att det finns så många slott bevarade i Frankrike. Det handlar om tusentals slott. Det låter mycket, men har man rest genom Frankrike så förstår man att det stämmer.

I morgon visar jag bilder från första dagen från vår resa genom Frankrike. Titta gärna in då!

 

6 thoughts on “Semester som en prinsessa i Frankrike

 1. Vilka härliga bilder! Den på dig och solrosorna var läcker, kanske får man se den på en LO? Det här med ”vanliga gardiner” verkar inte vara så vanligt utomlands. Vi hade besök från England nyligen och kvinnan var så imponerad över våra enkla panelgardiner, enligt henne så har de inget liknande utan bara de vita ”myggnäten”

  /Pia

  Gilla

  1. Visst är de fantastiska, solrosorna! Och att se hela fält med de gula solrosorna var riktigt vackert. Jag kommer säkert att scrappa fotot med mig och dem på, jag har byggt upp ett scrapsug nu, så en LO dyker nog upp här i bloggen de närmaste dagarna :)

   Tack för informationen om gardinerna! Det var ett mysterium för mig varför alla hade spetsgardiner, men det låter ju sannolikt det du skriver. Du har nog svaret på gåtan!

   Gilla

  1. Fler bilder kommer..! Vi flög till Paris och hyrde bil där. Det blev en hel del mil ändå, 154 mil sammanlagt. Men nästa gång kan jag tänka mig att ta bilen hela vägen, men då planera spännande stopp längs hela vägen redan från Sverige. Annars blir det jobbigt för barnen. Kram!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s