Omtanke och osämja

love

Den här bilden såg jag på Facebook i dag, och jag gillar den och texten som hör till: Be the first to say I’m sorry. Love extravagantly. Smile. Hug. Hold hands. Write a love note.

Upphovspersonen ställer frågan: vilket tips har du för att komma förbi osämja med barnen, mannen/kvinnan, vänner med flera?

Det tycker jag var en intressant och viktig fråga. Utan att ha analyserat frågan allt för mycket tror jag det funkar så här för mig. Barnen kan jag bli arg på, men bara under ett väldigt kort ögonblick. De kan nog vara arga på mig betydligt längre, när jag drar gränser som de inte är med på. Men än så länge är det enkelt att bryta deras ilska bara genom att le litet klurigt mot dem, så att de inte kan låta bli att le själva ;) Det räcker med det, sedan är isen bruten. Med vuxna är det tråkigt nog inte lika enkelt. Stolthet ställer till många problem helt i onödan anser jag. Men som en av mina närmaste väninnor sade, jag har tack och lov en förmåga att borsta av mig och gå vidare, så jag är inte arg särskilt länge alls, nästan aldrig faktiskt. Om jag inte bestämmer mig för att jag inte vill ha med en sådan energitjuv att göra mer, och slutar umgås med personen i fråga. När man inser att man nått slutstationen kan det enda alternativet vara att helt enkelt kliva av. Är någon arg på mig blir det förstås svårare. Men jag gillar inte dålig stämning som lägger sig som en våt filt över livet, och följer hellre råden under bilden.  Hur gör ni?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.