I morse bakade jag…

surdeg

… surdegsbröd igen, det är ju så gott..!

Jag har ju en surdeg i kylskåpet som jag matar (som det heter) med mjöl och vatten då och då. I går tänkte jag använda mig av den och baka tre matbröd. Tyvärr råkade jag somna tillsammans med barnen efter kvällsläsningen, och vaknade halv nio… Jag började baka med förhoppningen att jag nog skulle hinna innan det blev för sent. Men med tanke på att liggtiden är 30 minuter och jästiden 1,5 tim, och sedan 35 min i ugn… Nej det skulle inte gå.

Så jag provade för första gången att kalljäsa bröden i kylen under natten. Kvart i sex i morse vaknade jag. Troligtvis av nyfikenhet på hur bröden skulle se ut när jag öppnade kylskåpet..! De såg jättefina ut, så på med ugnen och in med bröden.

Kalljäsning var ju suveränt. Det här gör jag fler gånger!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.