Julklappstips för barn 7-9 år

Det är inte lätt att hitta de perfekta julklapparna till barn. Man kan tro det, eftersom de kryssar för i princip ALLT i leksakskatalogerna när de kommer i slutet av november. Och en hel del utöver det. Men helst skall intresset och kanske nyttan hålla i sig litet längre än bara någon dag. Det bästa är ju att lyssna och lägga på minnet under hela året, då vet man vad barnen verkligen önskar sig, och inte bara blivit lockade av för stunden.

Jag skall ge några tips på julklappar utifrån vad våra barn 7-9 år uppskattar även dagen efter julklappsöppningen.

julklapp barn

Den här boken blev en succé hos oss. Den är relativt nyutgiven, kom ut i augusti i år och finns på bokus. Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare. Våra tjejer har hoppat fram och tillbaka i den och läst om massor av spännande saker på vår planet. Som till exempel mystiska platser, giftiga djur och jordens glittriga skatter. Roligt skrivet och illustrerat. Rekommenderas starkt!
.

Anemone_980x440

Just när man tror att dockåldern är över, så börjar den om igen. Fast på ett annat, litet mognare sätt. Dockan Anemone finns hos Lekia. En mjuk docka som om du tar henne på magen så blinkar hon och blir glad. Kittla fötterna så skrattar hon. Anemone kan även säga mamma och göra olika babyljud. När hon blir ledsen så gråter hon riktiga tårar men blir glad igen när du tröstar henne. När du matar henne med nappflaskan hörs drickljud när hon rör på munnen. Dockan Anemone är ganska stor, nästan som en riktig nyfödd bebis, 46 cm.
.

newbie 2

Vanliga dockkläder blir dels för små till Anemonedockan, dels är de litet för barnsliga för barn i 7-9-årsåldern. Ett tips är att köpa kläder från Kappahls ljuvliga Newbie-kollektioner istället, de passar perfekt till Anemonedockan och är faktiskt i många fall också billigare är dockkläder. Det finns massor med alldeles, alldeles underbara Newbiekläder, och i dag är det dessutom 30 % rabatt på allt hos Kappahl, så skynda att fynda!
.
schleich torak och björn

Schleichfigurer är väldigt populärt hos många barn och man kan välja mellan flera olika genres. Det här är Torak, den tolvårige pojken i serien Vargbröder. Jackie önskar sig den i julklapp.
.

42056

Isabella är mer inne på häst- och bondgårdstemat. Det finns massor med djur, figurer och tillbehör inom Schleich. De är handmålade och otroligt detaljerade. Ni ser ju på den här hästen, som har både skor och definierade muskler på bogen och länden. Om man vill kan man bygga hela landskap för Schleich på en stabil träskiva på hjul, så att den lätt kan rullas in under sängen när man inte pysslar med sakerna. Massor med tillbehör för det finns i butiker som säljer modelljärnvägar. Jag har beställt från Eurohobby.
.

SEction

Hos Panduro finns massor med pyssel för barn. Det här kitet skulle våra barn gilla. Det innehåller limpistol, piprensare, pompombollar, paljetter och ännu mer.
.

41035-Heartlake-Juice-Bar-1

Lego Friends är alltid uppskattat. Just i dag och lagom till jul kommer det flera nya legosatser, bland annat den här juicebaren. Lego Friends blev dörröppnare för våra tjejer till att börja bygga med lego. Det är motiv, färger och motiv som de kan känna igen sig i, inte minst för att figurerna är flickor förstås. Priserna skiljer sig väldigt mycket mellan olika butiker, men billigast verkar det vara hos Webhallen.

Det var några tips från mig om vad som kan passa till julklapp för barn i åldern 7-9 år. Hoppas de var till någon hjälp :)

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.