Så här arbetar jag

Jag har fått önskemål om att skriva fler inlägg om vad jag arbetar med, så här kommer ett sådant..! Mängder med text, både i pappersform och på datorn, och så jag själv. Mer spännande än så är det inte ;)
.

021

Den här bilden är kanske litet roligare att se på. Den är i högsta grad jobbrelaterad. När jag sitter och arbetar vid datorn är Fame alltid i närheten. Antingen ligger hon på ett bord bakom mig eller bredvid som i kväll. Trevligare sällskap kan man väl knappast ha när man arbetar ♥
.

När man skriver ett så stort och omfattande arbete får man mängder med bonusinformation under resans gång. En hel del måste man avgränsa sig från, men en del måste med för att skapa en större förståelse för ämnet man skriver om. I dag har jag kommit in på ett väldigt brännbart ämne som debatterats i media den senaste tiden. Nämligen frågan om Sverige skall föra officiell statistik om befolkningens etniska fördelning. Väldigt intressant läsning om Sveriges ställningstagande i frågan och om Europarådets syn på saken.

Och här kommer något jag själv måste skratta åt när jag läste igenom vad jag skrivit… Jag som avskyr byråkratsvenska formulerade en mening som bestod av 37 ord… Jag förstod ju nästan inte själv vad jag menat! Innan jag redigerade texten lät det så här:

”I det första utlåtandet om Sveriges efterlevnad av ramkonventionen om nationella minoriteter rekommenderades Sverige att överväga om ytterligare initiativ kunde införas eller utvidgas för att utöka tillämpningsområdet och öka exaktheten för statistiska uppgifter om befolkningens etniska fördelning.”

Vad det handlar om är att Sverige hittills vägrat att följa de rekommendationer som Europarådet givit om att föra statistik om de nationella minoriteterna i landet, såsom romer. Trots att det innebär att Sverige därmed inte lever upp till kraven i bindande internationella överenskommelser.

Bonusinformation som sagt. Men nu är det dags att stänga ned för i dag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.