Dukning till barnkalas

I helgen fyllde Isabella 9 år. Det firade vi i fyra dagar. Till barnkalaset kom fjorton tjejer, 7 – 12 år.

barnkalas 1

Istället för dricksglas ställde vi fram glasflaskor i små storlekar, och dukade med sugrör och en etikett på varje tallrik. Delarna till etiketten hade Isabella stansat ut till var och en, limmat ihop och trätt ett snöre genom. På baksidorna skrev hon kompisarnas namn och använde etiketterna som bordsplaceringar. Sedan fick alla tjejerna knyta fast sin etikett på sin flaska, och hålla reda på den under kalaset. Vi tyckte att det blev fint, och så blev det mindre disk ;)
.

barnkalas 2

Det går inte att duka på samma sätt till en 9-åring som till yngre barn. Det måste fortfarande vara fint och färgglatt, men inte barnsligt. Som bordsdekorationer fyllde vi några glasburkar med godis och maränger.
.

barnkalas 4

Strax innan gästerna skulle komma smälte vi mörk choklad i en tallrik på en kastrull med kokande vatten. Vi stack in grillspett i marshmallows och doppade dem i chokladen och rullade dem i strössel. Till och med jag som inte brukar gilla marshmallows tyckte om smaken. Och visst blev de fina!
.

barnkalas 5

Grillpinnarna skapade höjd i dukningen. Det är finast när allt inte står platt på bordet. Olika höjder skapar liv i dukningen.

Ett kalas i pastellfärg, men ändå inte barnsligt. Isabella var jättenöjd och då är jag det också :)

5 reaktioner till “Dukning till barnkalas

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.