Fler julklappstips för barn

815sQKQA31L._SL1500_

Den här prylen tror jag skulle älskas av alla teknik- och spelintresserade barn! Sphero 2.0. Finns i många butiker, bland andra Coolstuff.

Det låter kanske konstigt, att en boll kan vara en så rolig present, men hör på det här. Du styr den genom din smartphone eller iPad. Sphero 2.0 är kompatibel med över 25 olika appar till både iOS och Android. Du kan bygga en bana och köra omkring din Sphero i den. Du kan prova det som kallas ”augmented reality”: olika spel där du till exempel ser ditt riktiga vardagsrumsgolv genom kameralinsen, och du kör omkring Sphero på golvet, men på skärmen är det fullt av små troll du måste köra över.

Den laddas trådlöst genom induktion, är fylld av små lampor som kan visa fler färger än ögat kan uppfatta, är så kompakt att du kan stå på den, är vattentät så den kan köras i vattnet och det ingår två små hoppramper så du kan göra coola tricks.
.

81vZxzehQqL._SL1500_

Hos Amazon kan man shoppa sig luspank… Där har de den här otroligt välgjorda och fina dockan som föreställer Maleficent, så som hon ser ut i filmen med Angelina Jolie i huvudrollen. Underbar film för övrigt, så den kan också vara ett tips om barnen inte redan sett den.
.

 

Hos Hobbex har de väldigt många roliga saker. De här stridsvagnarna såg jag i butiken när jag var i Gränby centrum senast. De finns även i nätbutiken. Två radiostyrda stridsvagnar med rörliga kanontorn och kulspruta som skjuter med IR-strålar. När du blir träffad skakar och låter din stridsvagn och under några sekunder är det inte möjligt att träffa dig så att du ska hinna ta skydd. Livsindikatorn på toppen av stridsvagnen visar hur många gånger du har blivit träffad. Den som blir träffad fyra gånger först är utslagen.
.

784811_1

Hos Hobbex finns också olika spionprylar för barn. Med Spy Gear röstfällan spelar du in ett meddelande eller ljud och placerar ut fällan på ett lämpligt ställe, när någon går förbi kommer röstfällan att spela upp ljudet och skrämma den förbipasserande personen. Den hade jag velat ha när jag var barn…
.
82970-ce123567db5a4c5cb9acb40e73126f1d
I Mulleshoppen finns det massor av gulliga och fina prylar som passar som presenter och julklappar till hästintresserade barn.
.
vkollage
.
Böcker kan man inte få för många. Vi började läsa första boken i den här serien, Vargbröder, när Jackie var sju år, men då var hon nog litet för liten. Den passar nog barn som är ett par år äldre. Böckerna om Torak, Renn och Ulv är väldigt spännande, och under jullovet får vi se om det inte är dags att ge första boken en ny chans!
.
Så här beskrivs den första boken:
.
Tolvårige Torak är ensam, sårad, skräckslagen och måste fly. Hans far ligger döende bredvid honom, attackerad av en demon i skepnad av en björn – en demon med kraft att förgöra världen. Dödligt sårad berättar fadern för Torak om att han, Torak, är den enda som kan stoppa demonen. Torak ger fadern ett löfte. Han ska uppsöka Världsandens berg och be anden om hjälp. Hans enda följeslagare är en ensam, övergiven vargunge, och i Storskogen lurar farorna överallt. När det röda ögat sedan står högst på himlen måste Torak möta sin fiende… Vargbröder är en fängslande berättelse om vänskap, överlevnad och svek. Den förflyttar oss 6 000 år tillbaka i tiden. Toraks och vargungens kamp mot Ondskan är ett gastkramande äventyr som absolut inte får missas!
.
61+CF0Umm9L._SL1134_Tillsammans med böcker ur serien Vargbröder kan man ju ge den här Schleichfiguren, som föreställer Torak. Finns hos Eurotoys.
 .
Det var några fler julklappstips från mig på vad man kan ge till sina egna och andras barn. Lämna gärna era egna tips i kommentarerna nedan!
♥ ♥ ♥

En reaktion till “Fler julklappstips för barn

  1. Oj vad barnen gillat Vargbröder hemma hos oss! Vet inte hur många gånger äldsta sonen, nu 15 år, läste igenom serien. Böcker är verkligen en bra julklapp! :)
    Hälsningar från Österbotten!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.