Kycklingarna växer

brahma 5v (2)

När vi hämtade Brahmakycklingarna var de fem veckor och såg ut så här. Fortfarande duniga, men vingpennorna började växa ut. Överst på vingpennorna satt fortfarande det skyddande höljet kvar runt fjädern. Det är därför området ser kalt ut överst på vingen. Fortfarande inga stjärtpennor.
.

brahma 5v c

De första två veckorna bodde kycklingarna i en kaninbur i hönshuset. Där fick de växa till sig och kunde sova under en skön värmelampa tills de blev fullt befjädrade.
.

invänjning

Fåglarna fick chans att vänja sig vid varandra genom burgallren. Fåglar kan vara ganska hårda mot varandra.
.

nyfikna

Efter någon vecka började vi märka att Brahmorna var sugna på att komma ut ur buren.
.

brahma 1

När Brahmorna var sju veckor bedömde jag att fjäderdräkten var tillräckligt utvuxen för att kycklingarna i värsta fall skulle klara sig utan att ligga under värmelampan på natten. De äldre fåglarna kunde ju eventuellt ta deras plats under lampan. Men det blev dessutom plötsligt väldigt varmt, så nu var det dags att släppa ut dem till de äldre fåglarna. Spännande!
.

kycklingar

I början höll de sig helt nära den plats där deras bur stod tidigare. En Isbar, kaxiga Yoshi, traskade direkt fram och pickade på en av Brahmakycklingarna och hoppade upp och stampade ned kycklingen i golvet. Kycklingen skrek, men sedan var tydligen rangordningen klar och efter den incidenten har det varit lugnt.
.

Brahma

Det var i rätt tid som vi släppte ut Brahmakycklingarna till unghönsen. Trots stort utrymme i buren var de otroligt klumpiga i början. De snubblade och tappade balansen hela tiden. I buren fanns inte så mycket att utforska, så de rörde sig inte så mycket. Nu har de 25 kvm att röra sig på, det är såklart mycket bättre för dem på alla vis.
.

upptäcktsfärd

I början höll de sig i ena halvan av hönshuset, i närheten av platsen där deras bur stått, men nu har de vågat sig vidare även till bortre delen av hönshuset.
.

brahmorna

Coolingarna..!
.

 

2 reaktioner till “Kycklingarna växer

  1. Men alltså! Jag längtar ihjäl mig efter kacklet här hemma. Det är så tomt… :( Det är också väldigt rent på uppfarten utan höns- och ankbajs överallt, så jag får väl koncentrera mig på det. Fina bilder. <3

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.