Vi går på safari och fångar två vildkatter

Dagen började med att jag ledde ett gäng barn på djungelsafari och slutade med att vi fångade två vildkatter!
.

leistra glaeda

Vi såg bland annat två sällsynta, vita bisonoxar som gick och betade. Rasmus, snart fem år, tyckte att det såg ut som hästar, men jag förklarade att de vita bisonoxarna är en korsning mellan hästar och bisonoxar, och här såg vi nu två livs levande :) Vi smög tyst förbi för att inte skrämma dem…
.

äng

Sedan blev det riktigt spännande! När vi var mitt ute på ett öppet fält med högt gräs hörde vi plötsligt ljud av ett fordon! Vi kastade oss ned på marken allihop och hoppades att vi skulle skyddas av gräset. Antagligen var det tjuvjägare som passerade, och kanske var de ute efter de vita bisonoxarna..? De verkade inte ha sett oss, så vi kunde andas ut. En stund i alla fall, för äventyret var inte över…
.

pic_hw_quicksand

Vi var tvungna att passera ett dike med kvicksand på vägen. Alla de äldre barnen hoppade på stenarna för att inte dras ned av kvicksanden, men Rasmus klev rakt ned i diket! Jackie och jag kastade oss fram och lyckades med stor kraft dra upp honom i sista stund. Det var nära ögat!
.

vildkatter

Vi har under ett par veckor haft span på vildkatter som hållit till i närheten, och ställt mat i stallet för att locka fram dem. De är väldigt skygga och fräser och spottar, men har ändå ibland låtit barnen smeka dem medan de äter. Nu såg vi att de var i stallet igen. Om vi inte ingrep nu, skulle de antagligen gå ett tråkigt öde till mötes längre fram. Så som det brukar göra för vildkatter.

Vi ställde matskålen i en liten transportbur och väntade och väntade… Tålamod är en dygd heter det ju, och det fick vi visa prov på… Till slut var båda katterna inne i buren, så att vi snabbt kunde stänga igen grinden! Nu bor de i vår tvättstuga där särskilt Jackie och Bella umgås med dem, pratar och vänjer dem vid människor. De har redan ätit, druckit och använt kattlådan, och de kommer fram och leker när tjejerna lockar fram dem med ett spö med en tofs i änden. Nu skall de avmaskas och bli så tama att de kan vaccineras.

En väldigt lyckad safari med andra ord, som slutade med att vi lyckades rädda två vildkatter!

♥ ♥

liten_logga_helgbilden

 

 

30 thoughts on “Vi går på safari och fångar två vildkatter

 1. En spännande och livfull helg full av upptåg och äventyr för både barn och vuxen :-) Underbara bilder !!! Den första är ljuvlig med i mitt tycke ett av världens vackraste djur, bild två är magisk och vildkatterna lite hjärtknipande i både text och bild. Ett jättefint inlägg !!

  Liked by 1 person

 2. Och som svar; vi har massor säger massor av bra filmer inspelade med Long Play på VHS och jag inser att jag aldrig kommer att acceptera bildkvaliteten på dem. Dessutom har vi flera hundra filmer inspelade på dvd och alla köpefilmer och allt som finns på teve och internet. Några filmer är sparade för att överföras till dvd eller datorn, det gäller bl a den fantastiska Pappan som bakade prinsessor, med Rolf Lassgård. Den vet jag inte om man kan få tag i.

  Gilla

 3. Underbart! Inte alla som får se vita bison i levande livet – vilken upplevelse! Påminner mig om när vi passerade alla fält i Italien där de odlar spagetti. Jag berättade för barnen om makaroniborraren, ett unikt och viktigt yrke. :-)

  Gilla

 4. Vilken spännande safari, kan tänka mig att barnen gillade det massor. Hade gärna varit med på en sådan spännande tur. När jag läser om din dag saknar jag den tid då våra barn var små då både de och jag hade älskat sådana äventyr.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.