Lekplats för våra höns

lekplats...

Hönshuset är som en stor lekplats. Isbarerna badar i torvbaljan, de gula Orpingtonhönorna kaxar upp sig litet mot varandra längst bort i hönshuset, de äldsta Brahmakycklingarna ligger och vilar tillsammans i solen. Närmast i bild ägnar sig de blå Brahmorna åt att skvätta ut pellets på golvet, och Maranerna går runt och kollar in läget.

I år hinner vi inte bygga utegård åt dem, men hönshuset är så stort så de har mycket utrymme att vara på. Att släppa ut dem att gå fritt vågar jag inte. Det finns både duvhök, örn, rävar och grävlingar här, och jag tillhör inte dem som tycker att det är värt risken att ha dem lösa.
.

felicia

Nu i höst kniar vi gräs åt dem istället, och ger dem frukt- och bärkvistar. I går fick jag tips om att ge dem grönkål, och det har jag gärna hemma både till oss och hönsen, särskilt under vintern när det inte är säsong för så mycket annat i grönsaksväg.

6 reaktioner till “Lekplats för våra höns

  1. Så fint de har det, ser jättemysigt ut. Så bra att du inte släpper ut dem förrän de har skydd. Vi har vänner som blivit av med några hönor och det var duvhöken som tog dem. Tyvärr skrämde den slag på några andra hönor också och de dog av chock. Nu har de byggt en utegård till de som är kvar🐓🐓

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.