Tisdagstema – liggande

fame

Det här får bli en sådan där ”före-bild”. Jag tänker bli en bättre fotograf :) Mycket handlar om känsla och tajming när man fotar, och antingen har man det eller inte, men det tekniska har jag i alla fall tänkt lära mig mer om. Jag fuskar alldeles för mycket med automatläget och litar på att kameran skall göra rätt val av inställningar.

Tänk att kunna ta så fina bilder på sin katt som Anneli – titta in hos henne och njut av vackra blåögda katter.

För tillfället dras jag med en envis hosta, men så snart jag är pigg igen skall det tränas :) Återkommer med ”efter-bilder”, så får vi se om ni tycker att det blivit någon förbättring.

Fler bilder på tisdagstemat finns här.

8 reaktioner till “Tisdagstema – liggande

 1. Åh vilken bedårande söt kisse!! Jag tycker bilden är jättefin och gör katten rättvisa. Det enda tipset jag har att ge om denna bild är att gå ner i ögonhöjd med katten så du inte tar bilden ovanifrån. Då kommer det bli ännu finare! :)
  Tack snälla för dina fina ord och länkning till mig och mina bilder. Det gör mig så otroligt glad! :)))

  Ser framemot dina efterbilder! :) Du har en vacker modell att öva på!

  Gillad av 1 person

 2. Tycker du lyckades bra, sådana bilder brukar fungera med autoläge, du hinner dessutom trycka av innan det perfekta motivet försvinner. . Nackdelen med det brukar vara när du skall ha djup i bilden. I autoläget så fotar dom flesta kameror med största bländaröppningen, vilket gör att du får in en massa ljus i kameran på en gång. Du får alltså ett kort skärpedjup, vilket gör att det du fokuserar på blir skarpt men det bakom och framför blir lite suddigt.
  Tar du porträtt på barnen eller katterna så kan det vara en fördel och du får en vacker bild. Många kör på det viset. Däremot utomhus när du vill fota ett landskap kan det vara en nackdel.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.