Halloweenfirande som Maleficent, Zombie och Monster High

Snart är det Halloween igen. Tjejernas kusin brukar ha en välordnad halloweenfest för klassen, med bland annat en läskig spökrunda där skrämmande figurer dyker upp längs en tipspromenad. Dessutom bor de på landet, så de kan utan problem spela ganska hög musik som hörs över hela byn och som bygger upp stämningen ännu mer och ger kalla kårar bara den.
.

halloween

Förra året sminkade jag Isabella som en zombie och Jackie ville vara Maleficent. Dräkterna beställde vi från Mixhuset. Peruken hade vi sedan tidigare. Vi klurade ett bra tag på hur vi skulle göra Maleficents horn. Till slut kom vi på det. En vikingahjälm inhandlades på Buttericks. Med den på huvudet satte vi på peruken och tryckte igenom hornen. Runt hornen virade jag svart eltejp. Finns hos Clas Ohlson.
.

zombie

I år är det dags igen, och nu är även vi vuxna bjudna. Både barn och vuxna ser fram mot det! Tjejerna skall ha sina dräkter från förra året, men jag sminkar dem nog litet annorlunda. Frågan är vem jag skall vara..? Jag tar tacksamt emot förslag, och så lovar jag att visa bilder sedan ;)
.

kalas4

Isabella fyller år i samband med Halloween, så under ett par år var temat maskerad på hennes kalas. I den åldern var Monster High populärt, så jag stylade om Isabella till favoriten Clawdeen Wolf och Jacqueline till Lagoona Blue. Det blev ju inte så tokigt, om man jämför med dockorna som de håller i.
.

clawdeen-wolf

Efteråt scrappade jag en layout från Isabellas 7-årskalas.
.

 

Vill ni förresten se vad som händer om man muckar med en scrappare..? Kolla in musikvideon. Såg den hos KajsaLisa.
.

kalas

På kalaset hade vi Monster Hightema även på dukning och mat. Tallrikar och glas från Lagerhaus. Okokt pasta sticks in i lagom stora korvbitar och kokas tills pastan är klar. Tänk på att det tar litet längre tid för pastan att bli klar inuti korvbitarna, så koka några minuter extra.
.

spindeltc3a5rta

Spindeltårta måste man ju ha. Här finns recept och bilder på hur man enkelt gör den.

Nu återstår som sagt bara att klura ut vad jag skall vara på Halloweenfesten…

 

 

16 reaktioner till “Halloweenfirande som Maleficent, Zombie och Monster High

 1. Åh, jag älskar maskerader! Vi hade ofta sådana kalas när barnen var yngre och till min glädje fortsätter de att klä ut sig även nu. Dottern har varit fantastisk både som Malecifient och Beatrix-vad-hon-nu-heter i Harry Potter. Hon t o m åkte t-bana i full mundering – fast det är klart, då spelade hon liksom en roll. Äldste sonen gjorde detsamma i en dykardräkt, så fega är de då inte.
  En gång byggde vi en stor fladdermus av en sopsäck med lysande dioder som ögon. Den hängde i trädet vid entrén och gästerna vågade knappt komma in då.
  Det finns två böcker som är superba vid tillfällen som dessa, kolla om de finns på ett bibliotek nära dig. Författaren heter Janice Eaton Kilby och böckerna Magiska fester resp Magiska handboken.

  Gillad av 1 person

 2. Jag klädde ut mig till Morticia Addams för en parad med Science Fiction bokhandeln förra sommaren, så det är mitt tips. Svart långt hår och snäv svart långärmad lång klänning, klart! Dottern var oxå Clawdeen Wolf för några år sedan, men nu klär de inte ut sig längre.

  Gillad av 1 person

 3. Vilka fantastiska dräkter och smink du fixat! Vad du är duktig! Din layout gillar jag också massor och tårtan är fantastisk! Jag gillar videon, man måste passa sig att mucka med en scrappare 😜. På Pinterest finns massvis med inspiration till utklädnad men jag förstår att det är ett dilemma.

  Gillad av 1 person

 4. Kanske inte bitch, men en lagom skrämmande witch passar nog. Kreativa skapelser både i utklädningsväg och matväg vittnar om att du inte sitter där rådlös när Halloween närmar sig.

  Gillad av 1 person

 5. Gud vad du är duktig! Helt otroligt skrämmande ansiktsmålningar och tårtan är ju suverän! Du har talang med andra ord, mycket talang.

  Har nog inga förslag till dig, men du kan ju kolla i Harry Potters böcker. Där finns det ju massvis att välja på;-)

  Gillad av 1 person

 6. Det där ser roligt ut! Kul att du hittade till min blogg. Om du är nyfiken på ”Dela lika” finns både läsarkommentarer och recensioner om du klickar på boken i vänsterspalten. Det är faktiskt också en bok som passar jättebra för högläsning!

  Gillad av 1 person

 7. Wow vad bra du sminkat och klätt dem! Nu har jag vuxna barn och känner inte till en enda av de figurer du nämner… men när mina barn var små hade vi alltid halloweenpartyn med spökhistorier mm. Du kan ta engångshandskar och fylla med någon röd saft och lägga i frysen så har du sen en blod-hand att stoppa i bålen eller bara ha att skrämmas med.
  Nu längtar jag tillbaka till den där tiden. Sonens kalas var alltid Robinsson, Fångarna på fortet eller liknande. Så himla kul att fixa kalas!
  Ha det bra!

  Gillad av 1 person

 8. Tjusiga dressar de unga damerna har. Önskar nästan jag vore barn igen:-) Jodå det var astrakoner, och förre ägarens föräldrar satte trädet och han var så rädd om dem att ingen fick gå nära äppelträdet. Ja ja numera är det gammalt och trött men frukterna är superfina till äppelkakor och mos. Jag ger bort av dem för klart man delar med sig.

  Gillad av 1 person

 9. Du har tagit Halloweenfirandet till nya höjder. Så bra sminkat och fiffigt med hornen. Måste ju vara hur kul som helst att gå på spökrunda också. Tror nog du kommer på nåt riktigt bra att klä ut dig till.
  Trevligt att titta in på din blogg.
  Kram Anette

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.