Ljusstarkt objektiv

shelly 2

Förra helgen var det ingen ny uppgift till fototrissen, men jag tränade litet med nygamla objektivet ändå, Tamron 90/2,8.

Det är inte lätt att få skärpan där man vill, nämligen i Shellys ögon. Jag har ett stativ som skulle fungera för att inte få rörelseoskärpa, men det fungerar inte särskilt bra när man fotar rörliga motiv som pigga hundar. Objektivet är helt ok, jag gillar att det är ett fast objektiv som är ganska ljusstarkt, men jag önskar mig ett som är ändå bättre. Nu i november har det varit ganska dåligt med ljus, så bilderna blir gryniga.
.

canonef50 1.4 usm

Det här funderar jag på att köpa så småningom. Canon EF 50/1,4 USM. Ett normalobjektiv som borde passa till sådant jag oftast fotar, som landskap, porträtt, stilleben.

5 thoughts on “Ljusstarkt objektiv

  1. Tror det blir ett jättebra objektiv för porträtt, 1,4 ger ett extremt kort skärpedjup, 50 förvränger dessutom inte bilden. Men 50 till landskap känns som en lite för lång brännvidd. Kan du ligga runt 30 eller under med zoomen så får du in vyerna bättre. Testa sen med en liten bländare på cirka 18 och lägg fokus cirka halvvägs in i bilden. Sen kan man ju givetvis hitta på en massa specialgrejer. Hur som helst, till barn och hundar tror jag du hittat rätt objektiv.

    Liked by 1 person

    1. Jag skulle vilja börja med det här 50 mm-objektivet. Någon gång skulle jag sedan vilja komplettera med ett Canon EF 35/2,0 IS USM, som jag läst skall vara väldigt bra till landskap. Men det får nog stå ett bra tag på önskelistan.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.