Julklappstips till barn 8-10 år

13206629-origpic-76b81f

Jag älskade Tintin när jag var barn. Om jag hade fått en sådan här byggsats från Meccano, med skeppet Enhörningen, hade jag blivit överlycklig!
.

13206604-origpic-687e20

En litet billigare byggsats, med planet från senaste Tintinfilmen, det de störtar med i öknen, efter att ha flugit sista sträckan på spritångor från kapten Haddock…
.

21-12582-20111111111148_1

 

Darth Vader talande sparbössa. Varje gång du lägger i ett mynt, andas han på sitt karaktäristiska ”jag-har-rökt starka-cigaretter-alldeles-för-länge”-sätt.
.

1605735_720x520_scale_90

Ett medlemskap hos Panda Planet, Världsnaturfonden (WWF).
.

devin_hoodie-510x652

En parkour-hoodie för aktiva barn…
.

mossa_parkour_tim1-510x652

… eller en cool mössa!
.

yoda-light-up-chopsticks

Egna ätpinnar till sushin, i form av Yodas lasersvärd.
.

slushsilver-2_1_1

En slushmaskin. Helt onödig, men säkert väldigt uppskattad.
.

svenska-dagbladet-junior-1-2015

En prenumeration på Junior. Våra barn prenumererar på den, och vi tycker att den är väldigt bra. En nyhetstidning med riktig journalistik för barn och ungdomar, ett nytt nummer varje tisdag.
.

grp-gridimage-5ad250

 

Copics tuschpennor. Hög kvalitet och därför inte billiga, men färgerna kan fyllas på och spetsarna kan bytas ut. Jag lät min brors femåring låna mina copics-pennor, och jag önskar att ni kunde få se hans min när han målade..! Han såg ut att vara i sjunde himlen. Från att ha målat med vanliga tuschpennor med hårda spetsar, till det här fjäderlätta målandet. Med vanliga tuschpennor kan man ta målarlusten ur vilket barn som helst, med copics är det precis tvärtom. Plötsligt blir det roligt att måla noggrant.

Det var några julklappstips på saker jag själv hade blivit glad för när jag var barn.

 

En reaktion till “Julklappstips till barn 8-10 år

  1. Nu är jag ju inget barn längre men den där Meccano-satsen skule jag inte tacka nej till även som vuxen. Coolt! Detta sagt av en som en gång i tiden (som vuxen) fick en byggsats till ett skepp i en flaska. Å jag lyckades till och med sätta ihop det. Har det forfarande:-)

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.