Julklappstips för honom (2015)

Några tips på julklappar till män kommer här, som utlovat.

Ett evenemang av något slag, kanske? Vi gav Patrik biljetter i farsdagspresent till den här föreställningen på Rival i Stockholm:

”Ägd – vad kostar ett rikare liv?”
.

AGD_50x70_2_150310-nyshshshs1

 

I sin nya hyllade humorshow ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” tar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström en närmare titt på vårt moderna sätt att leva och svenskens förhållande till pengar och lycka. Genom att syna vår galna samtid, och inte minst sina egna brister, gör de oemotståndlig humor av svidande sanningar om den ständiga jakten på ett rikare liv.

Vi när ju alla drömmen om ett bättre liv. Att bli rikare, jobba lite mindre för barnens skull, bygga ut verandan och bli solkyssta i mörka januari. Och vägen till lycka i dagens samhälle stavas konsumtion, i alla fall om vi frågar reklamen, tidningarna och våra politiker. Den eviga ekonomiska tillväxten tycks vara lika helig som amen i kyrkan var för hundra år sedan!

Och visst är det härligt att sukta efter det där nya läppstiftet i nude-rosa, Nespressobryggaren som gör kaffe med ihållande smaktoner eller den senaste mobiltelefonen vars batteri håller nästan hela flygningen till Thailand? Samtidigt vet vi att det senaste decenniets konsumtionsexplosion gör att vi lever långt över våra tillgångar. Om alla på jordklotet skulle leva som vi svenskar gör skulle vi behöva två jordklot till.

Men vad som än händer får vi inte bli nöjda. Hela vårt ekonomiska system bygger på att vi ständigt ska vilja ha mer. Med nöjda och lyckliga medborgare stannar Sverige!

Alla stora framgångsfenomen går dock förr eller senare under – Romarriket, it-bubblan och Ace of Base. Så medan vi tillsammans skrattar åt hur vi lever idag passar Henrik Schyffert och Fredrik Lindström även på att ställa den högst relevanta frågan – är det vår tur härnäst?

Humorduon Henrik Schyffert och Fredrik Lindström har liknats vid giganter som Hasse och Tage och med ”ÄGD – Vad kostar ett rikare liv?” är de nu tillbaka med en ny storslagen humorshow.
.

42730_d8501c8fafd32286659b2f814d3465a6

Ölglas av bra kvalitet, som det är extra gott att dricka ur. Finns hos Bagaren & Kocken.
.

ErnstAW17

 

Ett manligt och snyggt förkläde designat av Ernst Kirchsteiger. Det finns bland annat hos Inreda.
.

garmin-forerunner-220-hrm3-ss

En GPS-löparklocka som håller reda på sträcka, tempo och puls. Den här blev vald till bäst i test i år, av fjorton testade modeller. Via Bluetooth laddas senaste löprundorna automatiskt upp till Garmin Connect. Där får man all tänkbar statistik kring löprundan och kan ladda ner träningsplaner. Har man telefonen med sig på löprundan kan träningskompisarna följa träningen och statistiken i realtid, vilket säkert kan vara en sporre till träning ;) Finns hos Outnorth.
.

newport_Jamesport-bla-fleece-morgonrock

En lyxigt skön morgonrock från Newport. Finns hos Lev hemma.
.

316565
En serie filmer som ni kan se tillsammans under julledigheten. Det finns, otroligt nog, män som ännu inte sett Sagan om ringen. Det tillhör väl nästan allmänbildningen att ha sett den, så beställ från till exempel Ginza, där finns alla tre delarna.
.

18399_e5f77e808b41b5f284542995a654f558

Och till filmerna, en burk med skumtomtar :) Finns i nästan varenda livsmedelsbutik nu till jul.

Det var några förslag på vad män kan tänkas vilja ha i julklapp. Fyll gärna på med fler förslag i kommentarerna!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.