November – ljus och mörker

021

 

 • November började med födelsedagsfirande när Isabella fyllde år, och sedan blev det födelsedagsfika även hos två av tjejernas kusiner.
 • Vi var på olika slags utvärderingar. Barnen fick sina omdömen under utvecklingssamtal i skolan, vi var på de årliga tandläkarbesöken och efter ett decennium fick min KIA sin första anmärkning, för handbromsen, på den årliga bilbesiktningen.
 • Det blev många bilresor som vanligt; till och från skolan, danslektioner och flöjtlektioner.
 • Jackie och Bella, och i princip alla i vår omgivning, fick i ett par omgångar hög feber och envis hosta.
 • Fredagen den 13 november dödades och skadades hundratals i Paris, när terrorister från IS utförde flera samtidiga attacker mot bland annat en restaurang, en konsert och en fotbollsmatch. Vi följde sändningarna hela natten och dagarna som följde. Vi var många som kände en enorm sorg över det som drabbat landet som står för Frihet, Jämlikhet och Broderskap. Den franska säkerhetspolisen imponerade i sitt snabba och effektiva agerande. I Sverige fick händelsen effekter på immigrationspolitiken.
 • Vi var litet mer sociala är vanligt. Dels hade vi övernattande vänner på besök, vilket var lika mysigt som alltid, dels var vi på besök hos vänner vi inte träffat som familj på nästan femton år, bortsett från att vi träffats på bröllop. Väldigt kul och dessutom spännande, eftersom de bor i ett så fantastiskt hus som de renoverat i sin ursprungliga stil och möblerat med auktions- och loppisfynd i tidstypisk anda. Så kreativt och personligt och så mycket att inspireras av!
 • Isabella och Jacqueline hade sina avslutningsuppvisningar i showjazz. Nu blir det uppehåll tills efter nyår.
 • November avslutades på ett sorgligt sätt… Messi, som vi lyckats få så tam, mysig och social från att ha varit vildkatt, försvann. Det känns väldigt tomt utan honom.

Så har vår månad varit. En månad som i mängd präglats av ljus, men i djup av mörker.

.

Nu ser vi fram mot flera födelsedagsfiranden, pysseldag i Stockholm, fortsatta julförberedelser, stämningsfullt Luciafirande i skolan och så julfirande med släkten. Nu får det gärna komma snö.

 

 

 

7 reaktioner till “November – ljus och mörker

 1. Vilken fin summering av november. Superfina och mysiga bilder.
  Ja, tänk så många härliga minnen från dansuppvisningar jag har med en dansande dotter. Sönerna har fokuserat på lagsporter och att vara typ fotbollsmamma är inte helt fel det heller ;) Nu är minsta lilla plutten 15, snart 16 så nu är det annat som händer men fotbollen håller han i fast på en väldigt bra och lagom nivå men han vill ändå att vi kommer och tittar när han spelar match vilket vi gärna gör. Och jag kan ju bara inte låta bli att tjoa lite när jag står där bredvid… ;) Ha det gott!

  Gillad av 1 person

 2. Kontrastrik och fin sammanfattning med bilder. Det roliga tror jag blir om du har bloggen kvar om tio år, man glömmer nämligen själv rätt lätt. Märker det när jag försöker sätta ihop en serie om London från i Mars, men alla bilder i ordning ger ett sammanhang åt det.
  Beskrev ungefär hur jag gjort bilden, du har säkert liknande funktioner ifall du har PC, det är standardsaker i min Mac och inga avancerade grejer. Problemet är att när jag gör det i stan så har jag rätt mycket ljus som strömmar in i kameran mot vad du har på landet, vill du testa så gör det när det är stjärnklart.
  Sen måste kameran stå stadigt, kompenserar man i en sån här bild med höga isotal så blir det fort grynigt. Låg på 800 ungefär.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.