Klassiskt lantlig juldukning

juldukning 3

Varje år gör vi egen pepparkaksdeg någon gång i början av december. Från den degen bakar vi bland annat fyra stycken stora pepparkakor, spritsade med våra namn i vitt, som vi sedan hänger upp med ett jutesnöre eller ett fint band i fönstret. I år blev det julbockar. Julstrumporna hänger vi upp två och två i fönstren natten mot julafton, och även efter att vi öppnat paketen får julstrumporna hänga kvar som julprydnader under hela december.
.

juldukning 2

Jag använder en hel del granris att dekorera med vid jul, men på bordet valde jag enris. Det blir tätare, och jag hittade dessutom kvistar med enbär som ju blev extra fint. Guldfåglarna i krukan med julblomman köpte vi på en julmarknad för snart tjugo år sedan.
.

juldukning 1

Äpplen med fastknutna små grankvistar och kanelstänger på toppen ställde jag här och var på bordet, och så lade jag valnötter och kottar på bordet. Några torkade äppel- och apelsinskivor nedstuckna i enriset, och så de två söta domherrarna. Ljusstakarna kan man beställa från Royal Design till kampanjpris just nu. Patrik vann dem i en golftävling, så i julklapp fick han en golfvagn av mig och tjejerna, så att han kan vinna fler priser ;)
.

juldukning servettring

När jag var egenföretagare köpte jag in material från Melissa Frances, bland annat de här fina servettringarna i mässing. De används inte så ofta, så det känns som extra speciella tillfällen när de tas fram. Linneservetterna kommer från Hemtex och bordsduken och löparen är design Nyblom Kollén och kommer från Butik stora Holm. Rörstrandsservisen är min pappas mormors bröllopsgåva. Tänk om hon vetat att hennes barnbarns barn skulle använda den så långt senare…
.

juldukning 5

I Isabellas julstrumpa låg filmen ”Insidan ut”, och när väntan på jullunchen och julklapparna kändes väldigt lång, fördrev barnen (och hundarna) tiden med att se den. Som ni ser genom fönstret så var det vårväder även hos oss i Roslagen under julhelgen. + 13 grader.
.

shelly

I dag plockade jag ned de här dekorationerna, som jag hängt upp på trappräcket för att skapa litet julstämning direkt när man kom in i vårt hus. Äpplena skall jag ge till hästarna och hönsen nu, de kommer att bli uppskattade.

 

 

 

En reaktion till “Klassiskt lantlig juldukning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.