Skyltsöndag # 34 – Bonaventure Cemetery

Är ni också sådana som lägger märke till roliga, vackra, kluriga eller konstiga skyltar? I så fall kan ni vara med på söndagar och visa vad ni sett. BP förvaltar utmaningen. Den här gången blir det bilder från en ovanligt vacker kyrkogård i Savannah, Georgia, USA.
.

skyltsöndag

Om ni har möjlighet att resa till USA, res till Georgia. Där är det en så makalöst vacker och fascinerande natur, inte minst på grund av den spanska mossan som hänger ned från träden. I Savannah finns också en väldigt vacker kyrkogård från slutet av 1800-talet; Bonaventure Cemetery. Gravstenar borde kunna räknas som skyltar i BPs utmaning, så här kommer några bilder.
.

skyltsöndag 3

Från början var Bonaventure Cemetery en privat kyrkogård, men alldeles i början av 1900-talet blev den offentlig. Mannen i den här familjen dog under tiden andra världskriget fortfarande pågick och hans fru någon månad efter krigsslutet.
.

skyltsöndag 4

Vem kan undgå att stanna till vid den här gravstenen… Så sorglig historia, läs själva på gravstenen här nedanför…
.

skyltsöndag 5.

skyltsöndag 2

Bonaventure Cemetery är en väldigt stor kyrkogård, uppdelad i flera sektioner. Grusgångarna på kyrkogården var stora nog för bilar att köra runt på, vilket vissa också gjorde. Den här delen av kyrkogården var inte lika rikt dekorerad med skulpturer, men så vacker ändå med de vita marmorstenarna. Klicka på bilden så ser ni att det står Kennedy på gravstenen som är närmast på fotot. Det fanns förstås många som hade det efternamnet, men från början var det bara två olika grupper som bar det, en från Irland och en från Skottland.
.

skyltsöndag 1

Det här är från en tredje och nyare sektion av Bonaventure Cemetery.

Det var mitt bidrag till BPs skyltsöndag. Fler som söndagsskyltar finns här.

En reaktion till “Skyltsöndag # 34 – Bonaventure Cemetery

  1. Klart att gravstenar räknas som skyltar, absolut! Är själv vääldigt förtjust i kyrkogårdar och stämningen som råder där. Å Bonaventure Cemetery är ju inget undantag. Gravstenarna som du visar är ju så typiskt amerikanskt – allt är liksom lite större, å det redan på 1900-talet. Otroligt vackra och påkostade gravstenar i en fin omgivning. Inte fel att gå till sista vila där. Vilken utsikt;-)

    Stort tack för att du är med i Skyltsöndagen igen och 1 000 tack för länken.

    PS. Förstår att du har gått i ide. Så hima onödigt med snö och dryga 6 minusgrader så sent denna vinter. Grrrrrrrr. DS.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.