Cathrine Schücks supergoda linsröra

linsröra

Till den här skålen kokade jag 2 dl röda linser (behöver inte blötläggas) med 4 dl vatten i 10 minuter. Jag blandade i hackad röd lök, två pressade vitlöksklyftor, flingsalt och så det som ger så otroligt god smak – spiskummin. Jag glömde att blanda i en del balsamvinäger + två delar olivolja, så det skall jag göra i dagens portion, då blir det litet krämigare. Vid servering kan man dressa upp den goda linsröran med hackade tomater och färska skott eller groddar.
.

helt naturligt

Receptet till den goda linsröran kommer från den här kokboken, av kostrådgivaren Cathrine Schück, Helt naturligt – med lågt GI. En väldigt balanserad och vettig bok, som tyvärr är slut på förlaget. Den finns dock på Bokbörsen för nästan ingenting.

Linser är inte bara goda, de är väldigt näringsrika också. De innehåller mängder med vitaminer, mineraler och fibrer. De är rika på B9 – folsyra. De är även rika på kolhydrater och proteiner, men fattiga på fett. Dessutom är de starka antioxidanter och skyddar mot cancer. Kan ju vara bra att veta.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s