Tacksamhet

Eva håller i Tacksamhetsmåndag. Klicka på den blå koppen i slutet av inlägget om du vill vara med och/eller läsa vad andra var tacksamma över under veckan som gick.
.

sagovärld

 • När jag återvände hem, efter att ha skjutsat barnen till skolan på morgonen, möttes jag av den här vyn. Jag var bara tvungen att sakta in och ta en bild med min (inte så skarpa) mobiltelefonkamera. Det var som att åka in i en sagovärld, och jag hade inte blivit förvånad om jag sett en flock enhörningar på vägen.
 • Jag hade bokat tid för felsökning och service på min bil. Det blev en heldag i Norrtälje. Jag passade på att läsa Jojo Moyes, Etthundra mil. Och när jag åkte hem på eftermiddagen var boken utläst. Det var så skönt att inte kunna göra någonting annat än att bara läsa, läsa, läsa. Jag glömde tid och rum och försvann helt i boken. Det var väldigt länge sedan sist. Dessutom hittade de felet, och ett par till, och det är jag tacksam för.
 • Det blev varmare, både utomhus och inomhus.
 • Det var dags för scrappträff igen, och jag var värdinna den här gången. En jättemysig heldag med skratt och prat om stort och smått med fina vänner. Som bonus följde ena väninnans son med, och han och våra tjejer klickade direkt och hade lika kul som vi hela dagen.
 • Vi fick ett halvt vildsvin, och jag var med och lärde mig stycka det. Jag skäms nästan över att jag inte kan det mest grundläggande för överlevnad. Jag vill inte vara en sådan som tror att rostbiff är sådant kött som ligger skivat under plastfolie i butiken. Jag vill kunna grunderna, och det här var i alla fall en början.
 • Jag provade några nya recept som var väldigt roliga att laga, och som blev lyckade.
 • Tack och lov för min overall! Jag bor nästan i den under vinterhalvåret.

Tacksamhet blogg

Klicka här eller på den blå koppen om du vill vara med och/eller läsa vad andra var tacksamma över under veckan som gick.

 

12 thoughts on “Tacksamhet

 1. Vilken underbar bild och lista! Vad bra att du kunde förena nytta med nöja och njuta av dagen i Norrtälje och skönt att de hittade felet på bilen! Alltid spännande att prova nya recept och att kunna laga maten helt från grunden måste vara kul! Ha en fin helg!

  Liked by 1 person

 2. Vilken underbar lista med vackert kort, vad kul att du är med på tacksamhetsutmaningen man får verkligen en liten tankeställare och man ser vad mycket man har att vara glad för egentligen….
  Jag försöker läsa ifatt mig då jag inte haft tiden eller orken att läsa bloggar :)
  Ta hand om dig och ha en fortsatt mysig vecka
  Kram

  Liked by 1 person

 3. Otroligt vacker bild! :)
  Vidsvin har jag då aldrig ätit. Det låter spännande, tror jag! ;)
  Och nya recept är alltid tacksamt!
  Härlig lista
  Ha nu en riktigt fin vecka.
  Utan overall förhoppningsvis då det är mycket varmare nu.
  I alla fall här nere i huvudstaden.
  Kram

  Gilla

 4. Verkligen magiskt vackert! Förstår att du stannade. Kul att du hakar på tacksamhetsutmaningen. Får mig att må bra, både att göra själv och läsa andras listor.
  Kul med träff och extra kul när det klickar mellan barnen :)
  Overall är guld på vintern. Bra av dig att lära från grunden. Och så underbart att slukas upp av en bok sådär, sån härlig känsla.
  Ja väldigt skönt att slippa isen i vattenhinkarna nu. Jag fyller på med vatten från tekokaren, funkar bra. Så kan man också lägga i några tennisbollar som flyter runt, då tar det längre tid innan det fryser.
  Ha det bra! Kram

  Liked by 1 person

 5. Mhm – verkligen vackert i bild! Gott när man tar sig tid att fota det fina!
  Att sitta någonstans och inget annat kunna än läsa är fantastiskt :) Helt ursäktad från alla andra måsten! :) Guld!
  Önskar dig en fin fortsättning på veckan!

  Liked by 1 person

 6. jo, det får bli färdigmalen köttfärs här… försöker köpa ekologiskt. Men jag kan baka gott bröd och är duktig på att ta vara på rester :) Vildsvin äter vi också ibland, men köper i små förpackningar i plast, kanske 5 kg totalt per gång. Underbart att sjunka in i en bok!

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.