Februari – träning, läsning och god mat

februari månad

Oxveckorna är över, och så är även februari. Vi fick en försmak av våren vid flera tillfällen, och hos oss började vintergäck dyka upp som gula solar i gräsmattan.

 • Mitt mål för året var att ta tag i det skönlitterära läsandet igen. Det har jag gjort. 12 böcker är lästa/påbörjade hittills i år. Den absolut bästa har varit ”Franska barn kastar inte mat”. Den skall jag recensera här i bloggen, och det kommer att bli personligt om barnuppfostran.
 • Jag provade Bakboxen och bakade en väldigt kaloristinn och god Chocolate Chip Cookie Cake med salt kolagömma. Rekommenderas. Receptet finns i bloggen.
 • Efter en lång höst och vinter, med en känsla av en förkylning som aldrig riktigt ville ge med sig, bestämde jag mig för att göra en hälsokontroll. Alla värden var perfekta, men jag hade plötsligt högt blodtryck. Konstigt, jag som alltid brukar ha lågt blodtryck. Det ledde till att jag drog på mig gymkläderna igen och tränade fem dagar i veckan under tre veckor fram till sportlovet. Blodtrycket gick ned till normal nivå igen.
 • Min bror, svägerska och två brorsbarn fyllde jämnt, så det blev några avbrott i det nyttigare livet av smörgåstårtor och vanliga tårtor.
 • Ännu ett ålderstecken visade sig hos mig. Plötsligt, som från en dag till en annan, kunde jag knappt läsa den lilla texten på vitaminburken. Läsglasögon, men enbart vid läsning på riktigt nära håll. Som på vitaminburkar. Jag behövde bara +1 i styrka, men vilken skillnad det blir med läsglasögon! Plötslig blir ju bokstäverna så svarta och feta.
 • Isabella spelade tvärflöjt på musikskolans konsert på Café Chocolate, och började även spela i tvärflöjtsensembeln.
 • Första dagen på sportlovet var den sista dagen i månaden. Då åkte vi fyrhjuling med pappa, min bror med familj och några vänner till skogen och grillade korv och satt med ansiktena mot en strålande sol vid min brors sjöstuga. Otroligt avkopplande.

I helgen skall Shelly ställas ut igen, det blir roligt att se hur det går. Nästa vecka skall Jackie börja med de nationella proven för åk 3, som pågår ända fram till slutet av maj. En scrappträff är inplanerad. Månaden avslutas med skollov igen, då är det nämligen påsk :) Och så hoppas jag kunna fortsätta på den inslagna vägen med träning, läsning och bra mat. Och så var det min egen bok. Nu är du mer än välkommen, våren!

 

 

 

6 reaktioner till “Februari – träning, läsning och god mat

 1. Vilken mysig månadssammanställning! Jag erkänner att jag saknar dina ”vanliga” inlägg nu när det mesta är 365-foton. (Förlåt mig, Gunilla och Janicke!)
  Ska absolut prova att baka chocolatechipkolakakan!

  Men angående våra ”snygga” gångar så är de av grus, precis som dina. En del gräs och ogräs dyker upp, då får maken gå med gasbrännaren. Förr skrapade han bara bort det som syntes, men det duger ju inte för då finns ju rötterna kvar!

  Kram på dig!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.