Skip to content

268 – Skikt (55/366)

8 mars, 2016

skikt

Ju mer utrymme man har, desto mer sprider man ut sig. Så är det hos oss, och så är det uppenbarligen hos bonden i grannbyn 😉 När jag tog en promenad på vägen genom hans ägor tidigare i år, såg jag de här prydliga travarna med gamla fina tegelpannor. Ljuset föll så vackert på travarna så jag var bara tvungen att göra en liten avstickare från vägen in i hans kohage och fota… När jag gick längs vägen hem körde bonden förbi mig och vinkade så glatt. Jag undrar om han sett mig smyga omkring med kameran i hagen, fotandes gamla tegelpannor… I så fall har jag väl fått ett rykte som det kan bli svårt att bli av med 😉365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

20 kommentarer leave one →
 1. 10 mars, 2016 09:31

  Haha, vilken tur att det inte var någon arg tjur i hagen! 🙂 Jag förstår att du gick in där, för det blev en väldigt fin bild!

  Liked by 1 person

 2. 10 mars, 2016 04:47

  Förstår att du smög in i hagen! 🙂 Härlig vågform på takplattorna som blir så fin när de travades på varandra. Snön förstärker just det mycket fint!

  Liked by 1 person

 3. 9 mars, 2016 09:06

  Snyggt fångat! Plötsligt ser man bara motiven 🙂
  Dottern har lite mindre ont nu men går på smärtstillande hela tiden. Den lille killen har lite dåliga blodvärden efter att ha haft navelsträngen runt halsen vid födseln. Men läkarna tar nya prover på honom hela tiden så det känns skönt att de har koll. Jag är också expert på att oroa mig för mina barn… många jobbiga stunder utan sömn… Sonen var bara 16 när han flyttade till Mora och sen efter gymnasiet åkte han först till Australien och sen till Sydamerika. Då var jag orolig många gånger. Och nu mår han inte så bra så det är också jobbigt.

  Liked by 1 person

  • 10 mars, 2016 08:08

   Vilken tuff start för mor och barn, tur ändå att det gick så pass bra, det hade kunnat bli en tragedi om navelsträngen suttit litet annorlunda…
   En gång i tiden tänkte jag att jag inte skulle skaffa barn, jag hade insett hur mycket jag oroar och engagerar mig och tänkte att det skulle knäcka mig, men så glad jag är att vi tänkte om, barnen är det bästa som hänt mig. Vi får väl se vad de får för planer när de blir äldre. På sätt och vis vill man ju alltid ha dem nära så att man kan hjälpa och skydda dem från allt, å andra sidan inser man att de behöver stå på egna ben och bli egna starka individer. Jag kan verkligen förstå din oro.

   Gilla

 4. 9 mars, 2016 05:25

  Det blev en jättefin bild med snön som kontrast till tegelpannorna och ljuset är väldigt vackert! 🙂

  Liked by 1 person

 5. 9 mars, 2016 03:25

  Snyggt, har testat det där med 365 foto fast privat och det är inte lätt, det har slutat med att jag slutat pga något har kommit i vägen.

  Liked by 1 person

  • 9 mars, 2016 04:26

   Tack 🙂 Ja, vi får väl se hur det går. Jag ligger ju litet efter redan nu, men det tänkte jag hämta upp under vår och höst, de årstider då jag fotar mest.

   Gilla

 6. 9 mars, 2016 11:03

  Väl värt att smyga omkring med kameran med tanke på resultatet ! Tycker tegelpannor är riktigt vackra och här är de så snyggt belysta av solen där de ligger lite frostiga av snö.

  Liked by 1 person

  • 9 mars, 2016 12:22

   Tack Anita 🙂 Numera försöker jag bli bättre på att fånga ögonblicken när de dyker upp. Jag har alldeles för många gånger tänkt att ”det kommer fler tillfällen”, vilket det faktiskt sällan gör. Och nu när jag varit där och fotat tegelpannorna kommer väl bonden att sälja de där travarna fortare än kvickt, när han inser att det är många som gillar gammalt med en historia bättre än nytt.

   Gilla

 7. 9 mars, 2016 07:20

  Jag säger som Kiki, allt för konstens skull 😉 Det blev ett fint foto från kohagen på tegelpannorna. Väldigt fint med snön på dem och att solen lyser. Fina milda färger.

  Liked by 1 person

  • 9 mars, 2016 12:19

   Ja, vad gör man inte för att föreviga de fina motiv man ser 🙂 Tack så mycket! Det var så jag tänkte, bäst att passa på när ljuset kom från rätt håll och det fortfarande låg litet snö på travarna som kontrast mot det ockrafärgade.

   Gilla

 8. 9 mars, 2016 06:54

  Härlig bild, bonden blev nog glad att se dej med kameran!

  Gilla

  • 9 mars, 2016 12:17

   Vad roligt att du gillar den 🙂 Bonden fick sig nog ett gott skratt, den tokiga människan tänkte han nog om mig, varför vill hon fota de där gamla travarna med tegelpannor 😉 Men det var det värt!

   Gilla

 9. 9 mars, 2016 06:36

  Så fina tegel pannor, vackert med snön som förstärker skikten.

  Liked by 1 person

 10. 8 mars, 2016 08:18

  Allt för konsten. Snygg bild och snyggt mönster skulle det kunna bli.
  /Kiki

  Liked by 1 person

 11. 8 mars, 2016 08:01

  Bra gjort att stanna av för att fota dessa snygga tegelpannor. Fina där de ligger täckta med ett tunt lager med snö! Vacker bild!

  Liked by 1 person

  • 9 mars, 2016 12:13

   Tack! Ibland måste man ju bara stanna till och fota, även om andra kanske skulle tycka att det finns roligare motiv att bli fascinerad av 😉

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: