268 – Skikt (55/366)

skikt

Ju mer utrymme man har, desto mer sprider man ut sig. Så är det hos oss, och så är det uppenbarligen hos bonden i grannbyn ;) När jag tog en promenad på vägen genom hans ägor tidigare i år, såg jag de här prydliga travarna med gamla fina tegelpannor. Ljuset föll så vackert på travarna så jag var bara tvungen att göra en liten avstickare från vägen in i hans kohage och fota… När jag gick längs vägen hem körde bonden förbi mig och vinkade så glatt. Jag undrar om han sett mig smyga omkring med kameran i hagen, fotandes gamla tegelpannor… I så fall har jag väl fått ett rykte som det kan bli svårt att bli av med ;)365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

20 thoughts on “268 – Skikt (55/366)

 1. Snyggt fångat! Plötsligt ser man bara motiven :)
  Dottern har lite mindre ont nu men går på smärtstillande hela tiden. Den lille killen har lite dåliga blodvärden efter att ha haft navelsträngen runt halsen vid födseln. Men läkarna tar nya prover på honom hela tiden så det känns skönt att de har koll. Jag är också expert på att oroa mig för mina barn… många jobbiga stunder utan sömn… Sonen var bara 16 när han flyttade till Mora och sen efter gymnasiet åkte han först till Australien och sen till Sydamerika. Då var jag orolig många gånger. Och nu mår han inte så bra så det är också jobbigt.

  Liked by 1 person

  1. Vilken tuff start för mor och barn, tur ändå att det gick så pass bra, det hade kunnat bli en tragedi om navelsträngen suttit litet annorlunda…
   En gång i tiden tänkte jag att jag inte skulle skaffa barn, jag hade insett hur mycket jag oroar och engagerar mig och tänkte att det skulle knäcka mig, men så glad jag är att vi tänkte om, barnen är det bästa som hänt mig. Vi får väl se vad de får för planer när de blir äldre. På sätt och vis vill man ju alltid ha dem nära så att man kan hjälpa och skydda dem från allt, å andra sidan inser man att de behöver stå på egna ben och bli egna starka individer. Jag kan verkligen förstå din oro.

   Gilla

 2. Väl värt att smyga omkring med kameran med tanke på resultatet ! Tycker tegelpannor är riktigt vackra och här är de så snyggt belysta av solen där de ligger lite frostiga av snö.

  Liked by 1 person

  1. Tack Anita :) Numera försöker jag bli bättre på att fånga ögonblicken när de dyker upp. Jag har alldeles för många gånger tänkt att ”det kommer fler tillfällen”, vilket det faktiskt sällan gör. Och nu när jag varit där och fotat tegelpannorna kommer väl bonden att sälja de där travarna fortare än kvickt, när han inser att det är många som gillar gammalt med en historia bättre än nytt.

   Gilla

  1. Ja, vad gör man inte för att föreviga de fina motiv man ser :) Tack så mycket! Det var så jag tänkte, bäst att passa på när ljuset kom från rätt håll och det fortfarande låg litet snö på travarna som kontrast mot det ockrafärgade.

   Gilla

  1. Vad roligt att du gillar den :) Bonden fick sig nog ett gott skratt, den tokiga människan tänkte han nog om mig, varför vill hon fota de där gamla travarna med tegelpannor ;) Men det var det värt!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.