Våren är på väg!

Jag läser att våren är på väg, och med den börjar utomhuslivet! Nu skall gräsmattan gödslas, buskar ansas och grusgångar fyllas på med nytt grus. Rabatter skall snart, men inte riktigt än, rensas från torra växtdelar från förra säsongen. Och så vårens byggprojekt – en hönsgård! Dessutom skall vi odla i mindre skala i år, så det börjar bli dags att snickra ihop odlingslådor och förbereda med marktäckning och påfyllning av jord och gödsel.

Våren är också en tid då alla pälsdjur fäller… Ni har ju sett hästarnas mammutpälsar, det långa och täta håret skall nu bytas mot sommarpäls. Det kommer att gå åt många ryktstenar…
.

ö sommarmorgon

Två foton från förra sommaren, tagna med min mobiltelefon, därav oskärpan. Den översta är från en tidig sommarmorgon när jag som vanligt vaknade med tuppen. Det ger ett sådant lugn och en sådan lycka i kroppen, att stå på tomten och titta ut över hästhagen en sådan här vacker morgon, när allt fortfarande är helt stilla och dimman ligger kvar över ängarna nedanför hagen. Så här ser det ut bakom vårt hus.
.

ö sommarkväll

Framför vårt hus kan det se ut så här på sommarkvällarna. Eftersom vi bor ganska öppet blir de olika molnformationerna och himlens varierande färger så tydliga.

Hoppas ni får en fin och solig dag!

 

 

8 thoughts on “Våren är på väg!

  1. Tack :) Man slutar aldrig att förundras över hur vacker naturen är, åtminstone får jag aldrig nog. Jag skall försöka fota från samma platser, men den här gången använda min systemkamera. Trädet på den översta bilden är tyvärr nedsågat, det var helt genommurket, och det hade ganska stor betydelse för hur bilden blev, det skapade en liten ram runt motivet. Får se hur jag löser det ;)

   Gilla

 1. Härliga sommarbilder att titta på, men allt arbete som följer med på köpet är jag glad att jag slipper om jag ska vara ärlig. Är nog en renodlad asfaltbonde som låter HSB eller någon annan sköta allt det där med trädgårdsarbete. För att inte tala om hästar – men sådana har vi inte på innergården – inte än i alla fall.

  Visst är det kul att vi alla är annorlunda:-)

  Liked by 1 person

  1. På sommaren är det mest gräsklippningen som inte är så kul, särskilt inte när man måste klippa 5000 m2 med en 50 cm bred gräsklippare, det tar timmar… Men förra året gav jag till slut med mig om en åkgräsklippare (tycker det ser litet löjligt ut när alla sitter och sväller över på sina åkgräsklippare, när man faktiskt behöver gå… japp, så rabiat har jag varit…)
   Håller med dig, annorlunda är positivt! En del av tjusningen med bloggar är just det, att man är olika och får nya infallsvinklar hela tiden :)

   Gilla

 2. Nästan trolska sommarbilder. Så man längtar till våren och sommaren. Allt trädgårdspyssel som börjar snart är för härligt. Låter trevligt med en hönsgård. Mysigt med höns och så kanske ni blir självförsörjande på goda ägg.

  Önskar dig en fin torsdagskväll !

  Liked by 1 person

  1. Ja, det ser jag verkligen fram emot! Det är jättemysigt med höns, de har så olika personligheter. Och så värper de så fina, goda ägg med mycket större och gulare gula än de ägg man köper. Från och med i julas är vi självförsörjande på ägg, då satte alla unghönsen (7 st) igång att värpa :) Ha en fin dag!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s