Helgbilden v. 13 – Hundvård

huset april

Jag som brukar ta bilder varje dag med min vanliga kamera, har bara fotat med min uråldriga mobiltelefon i helgen. Det var ju så härligt väder, men energin var inte på min vanliga nivå.

Alice har haft problem med inflammationer i högra örat ända sedan hon var valp, och nu kom det tillbaka samtidigt som hon fick inflammation i ögonen också. I fredags var vi hos veterinären. Jag trodde att besöket skulle ta femton minuter, men vi var där i två timmar. Alice blev grundligt undersökt, och alla värden var perfekta. Alla värden utom ett. Det var katastrofalt… ALT-värdet (levern) skall ligga mellan 10-100, men Alice hade 538. Det märkliga var att alla andra värden som brukar påverkas av ALT var bra.
.

alice

Veterinären tog ett extra blodprov som vi fick lov att förvara i vårt kylskåp tills på söndagen, då vi tog bilen till närmaste postinlämning för att skicka blodprovet till ett större laboratorium för grundligare analys. Förhoppningsvis får vi svar i slutet av veckan. Alice är nio år, och enligt veterinären är det mycket för en stor hundras. Jag har försökt att mentalt förbereda mig för det värsta, men det kanske är bättre att sticka huvudet i sanden tills vidare och fokusera på nuet.

Hemma pågår sjukvård under tiden. Örat skall sköljas och rengöras med Epiotic och sedan sprutas i easOtic örondroppar. I ögonen klickar jag Chloromycetin fyra gånger per dag och under ögonen smörjer jag med Idomin. Efter tre dagars behandling är det redan mycket bättre, så det verkar som kurerna fungerar.
.

liten_logga_helgbilden

Fler, och kanske litet muntrare, helgbilder finns här!

 

 

 

17 thoughts on “Helgbilden v. 13 – Hundvård

 1. Åh va fin hon är. Tråkigt att hon är krasslig. Min Tobbe har också problem med öronen, är det typiskt för pudlar kanske? Han har också väldigt rinniga ögon, har haft det hela livet. Har varit till veterinär men de säger att vissa hundar bara har rinniga ögon, det var inget som går att fixa. Jag brukar dock droppa zilkeye för att skölja ur då och då.
  För flera år sedan hade vi en hund som också plötsligt hade tokigt levervärde, man misstänkte då att hon hade fått i sig något gift som fått värdet att skena iväg. Tror att vi fick ge henne specialfoder under en tid.

  Liked by 1 person

 2. Ojoj,,det var inte kul med levervärdet men hoppas det kan bli till det bättre. Kanske finns någon medicin som kan bättra på värdet. Vet tyvärr inte så mycket om det. I vilket fall så oerhört jobbigt när ens vovve blir sjuk. Men jag tror det är bäst att leva i nuet med vovven och ge all den kärlek man kan så länge. Nu håller jag verkligen tummarna för Alice <3
  Ta hand om er och många styrkekramar från Marie !

  Gilla

  1. Jag hoppas det finns det. Jag har även beställt specialfoder för hundar med leversjukdomar, som skall avlasta levern så den inte behöver jobba så mycket. Tack för omtanken ♥

   Gilla

 3. Hoppas att Alice kryar på sig på alla sätt och vis! Det var flera åkommor samtidigt och man brukar ju säga att en olycka kommer sällan ensam! Vi hoppas på det bästa med blodprovet och att ni får ett snabbt svar!
  En kram till Alice!

  Liked by 1 person

  1. Ja, jag trodde att hon skulle ha dåligt allmäntillstånd med tanke på att allt kom på en gång, men proverna var ju bra i övrigt. Det var det där levervärdet som välte skutan. Tack för omtanken ♥

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s