24 – Brokig (82/366)

höns

Jag gillar den här bilden, därför att den så tydligt visar hur tuppen bevakar och skyddar sina hönor genom att ställa sig mellan mig och hönorna. Tuppar skyddar sina hönor med sitt eget liv om det behövs. Han slåss med en hotande rovfågel tills rovfågeln ger upp, eller tills han själv blir rovfågelns byte.

Så fungerar det tydligen inte bland oss människor. Forskning av 18 skeppsförlisningar mellan 1852 – 2011 har visat att kvinnor och barn inte alls räddas först, utan att det är de starka som överlever, nämligen männen. Kvinnor överlever i genomsnitt i hälften så stor utsträckning som män, och barn är de som har sämst chanser att överleva. Ett undantag var förlisningen av Titanic, då gav kaptenen stränga order om att kvinnor och barn skulle först i livbåtarna, och de som trängde sig före riskerade att bli skjutna. Det handlade sannolikt alltså inte om större medmänsklighet bland passagerarna på Titanic, utan om att de tvingades lyda stränga order.

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

 

13 reaktioner till “24 – Brokig (82/366)

 1. Vi red förbi ett gäng höns och en tupp idag och han försvarade verkligen sina höns och precis som du skriver ställde han sig emellan dem och oss. Din tupp är jättevacker!

  Kan bara hålla med om att Italien är riktigt kassa på att skylta :) Låter jättespännande med allt jobb du har framför dig med Leistra. Longering och tömkörning låter klokt och vettigt att starta med. Lycka till!

  Gillad av 1 person

 2. En mycket fin bild med härliga färger och ljus och en vacker brokig tupp i skaran. Så intressant information. Gillas skarpt.
  Nu lärde jag mig nåt nytt :)
  Beundransvärt av tuppar att dom strider för sina hönor och ger dom skydd och t o m kan förlora sitt eget. Men lite skrämmande att mänskligheten fungerar så dåligt som den gör.
  Men så ser vår värld ut som den gör också.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.