176 – Lunch i det fria (97/366)

fjäril 1

365

Här hittar du fotoutmaningen där du tar ett foto till 365 + 1 olika teman under året, samt alla deltagare. Klicka gärna runt och se andras foton på samma teman!

 

28 reaktioner till “176 – Lunch i det fria (97/366)

  1. Ja, det skiljer verkligen från norr till söder hur långt våren har kommit. Gräset och åkrarna börjar bli alldeles klargröna här nu, sådär som det blir på försommaren. Nu väntar jag på att björkarna skall slå ut, det brukar de göra i början av maj. När brukar det bli grönt i era trakter?

   Gillad av 1 person

  1. Tack! Den dagen var det både bin, humlor och fjärilar i vårt blomsterhav av scillor. I går och i dag däremot, inte en enda. Jag kanske har blivit litet bättre trots allt, på att göra saker direkt och inte skjuta upp dem, som att fota insekter när man har möjlighet :)

   Gilla

  1. Tack :) Det gäller att passa på att fota alla insekter man kan nu i början av säsongen när de är loja och långsamma. Humlan, i ett tidigare inlägg från samma fotodag, låg helt stilla på ett blad i flera minuter. Jag fick nästan kramp i nacken av att hålla upp kameran så länge ;) Nästan samma sak med fjärilarna, de har inte samma snabbhet när de flyger än, som de får i sommar.

   Gilla

  1. Tack, men inte riktigt sommar. Visserligen släppte jag faktiskt ut hästarna på sommarbete i dag, men det är inte förrän de senaste två-tre dagarna som man ser att gräset faktiskt växer. Längden på gräset på fotot här, det är resultatet av för hög klippinställning på gräsklipparen i höstas ;)

   Gillad av 1 person

 1. Inte bara humlor som landar bland dina scilla :) Lika fin bild det här!
  Sv: Håller med om att ibland är det stämningen som är viktigast att fånga, då kanske det inte gör så mycket om det blir lite suddigt eller så.

  Gillad av 1 person

  1. Tack :) Det var ett väldigt intensivt insektsliv här i går, men i dag har jag inte sett en enda liten humla eller fjäril. Äntligen kanske jag har lärt mig att inte tänka ”det kommer fler tillfällen” utan göra som Nikereklamen, Just do it! ;)

   Gilla

  1. Ja, jag tror att våren kommit litet längre än vanligt i år. Jag släppte just ut hästarna i sommarhagen, och det brukar vara maj som gäller som riktlinje för det. Men aprilväder är som det är, sol i dag men på söndag läste jag att det skall bli snö :o

   Gillad av 1 person

 2. Vilken fin tolkning på temat ! Perfekt fokus och fint med det lite suddiga i bakgrunden. Härligt ljus och färg. Nu är verkligen våren här.

  Gillad av 1 person

  1. Tack, vad roligt att du tycker det! Jag låg i det litet våta gräset för att komma i samma höjd som fjärilen och få den skarp och scillorna litet suddiga. Fjärilen var som tur var litet långsam, hungrig kanske, jag tror inte att den hade stannat kvar om det varit mitt i sommaren när den är piggare och mätt.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.