Helgbilden v. 20 – dansshow och trädgårdsarbete

move2dance2

Det roligaste under helgen var att se Bella och Jackie dansa med Move2Dance på Stadsteatern i Uppsala :) Här är de färdigklädda för det första numret som de medverkade i – 80-talstema. Vilken upplevelse det är för danseleverna att få dansa på en riktig scen inför fullsatt salong! Och vilken upplevelse för oss som var publik. Jag blir lika rörd, stolt och imponerad varje gång av hur duktiga alla är. Det är nästan så att man själv dansar ut ur teatern efteråt, man får en sådan adrenalinkick..!
.

rensa ogräs

Resten av helgen har bestått av väldigt mycket trädgårdsarbete. Vi har kantskurit grusgångarna, grävt bort ogräs och fyllt på grus på grusgångarna, klippt gräs, trimmat gräs, grävt bort stubbar och som här på bilden, rensat ogräs. Patrik behövde skottkärran, men i en hink kunde man ju också lägga ogräset :) Nu är rabatterna klara för nedmyllning av hästgödsel och ny jord, sedan behöver vi komplettera rabatterna med fler växter. Det är en sådan härlig tid nu!
.

syrenknoppar

Ett år frös varenda syrenknopp bort vid den här tiden, så det blev inga syrenblommor. I år blir det mängder med syrener, hela syrenhäcken och våra syrenbuskar är översållade med knoppar! Doften kan bli så stark ibland att det knappt går att vara utomhus, det är som att stå i en parfymbutik. Men det är det värt, syren är en av de blommor jag inte skulle vilja vara utan.

liten_logga_helgbilden

Fler helgbilder ser du här!

 

10 thoughts on “Helgbilden v. 20 – dansshow och trädgårdsarbete

 1. Bästa bilden här är…………………flickorna i danstagen. Hur fina som helst och jag förstår din känsla här. Bra jobbat i trädgården för det behövs det också ibland.

  Gilla

 2. Barnens uppträdanden är alltid bäst dock missade jag en gång när pojken dansade breakdance för jag filmade med mobilen. Vilken miss, jag missade hela upplevelsen så det gör jag inte om.

  Liked by 1 person

 3. Vad kul att de dem dansa! Jag förstår att det spritter i benen efter det.
  Så härligt att vara ute i trädgården och jobba och Syrener kan man inte få för många av.

  Liked by 1 person

 4. Vilken toppen bild du tog på döttrarna! Å jag kan ju bara säga att Bella har mina favo färger på sig – limegrönt och lila:-) Kul att höra att uppträdandet var en succé!.

  Du vet, jag är uppvuxen på landet, inklusive hönsgård, gräsmattor, massvis med olika odlingar och fruktträd, för att inte tala om minituöst skötta blomsterrabatter (mammas älsklingar). Vilket jobb! Redan vid 12 år bestämde jag mig då för att aldrig äga en villa och annat om hör till.

  Antingen gillar man permanent skötsel och underhåll – det kan ju faktiskt vara en hobby om man gillar det och har gröna fingrar – eller så gör man det inte. Kan med facit i hand konstatera att jag inte gillar att påta i trädgården och att jag är glad at HSB sköter det åt mig.

  PS. Men jag gillar dina bilder utan att jag behöva göra någonting;-) DS.

  Liked by 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.