Helgbilden v. 28 – Cafébesök och bokläsning

fotograf in action

I går skjutsade Bella och jag Jackie till ett kalas hos en klasskompis. Vi (eller i praktiken jag) som alltid brukar vara ute i god tid med att köpa present och, åtminstone då och då, scrappa ett kort, hade inte förberett något alls. Tröttheten hade överfallit oss totalt, så vi orkade inte ge oss iväg för att köpa present dagarna innan kalaset. Vi fick förlita oss på att vi skulle hitta något bra i butikerna vi passerade på väg till kalaset. Jag tror aldrig att vi köpt present så snabbt! På femton minuter hade vi både hittat bra presenter, fått dem inslagna, betalat och satt i bilen igen! Säkert nybörjartur. Det skall inte bli en vana, jag gillar att ha kontroll och vara ute i god tid.
.

parasoller

När vi lämnat av Jackie stannade Bella och jag på Café Drömkåken och fikade och åt lunch. Vi hann fota litet innan de öppnade, sedan var vi först att beställa. Tur för oss (igen!), för sedan vällde det in folk. Många hade nog varit på American Car Show, och passade på att besöka det mysiga caféet.
.

liten

I bilen på väg hem ringde mamma och erbjöd oss att komma och hämta vildsvinskött, så det blev en tur hem till dem istället, där vi passade på att titta på alla kycklingarna i olika åldrar ♥ Flera stycken skall flytta hem till oss när de vuxit till sig litet.
.

superbitcharna

En bild som visar hur man som vuxen påverkar sina barn, vare sig man vill eller inte. Bella gillar att fota precis som jag, och efteråt berättade hon att hon valde den här desserten på Café Drömkåken för att den skulle bli bra på kort tillsammans med boken hon läser… Japp, det där känner jag igen… Hon har ett Instagramkonto nu, där hon recenserar böckerna hon läst: https://www.instagram.com/bellas_boktips/
.

svart gryning

Själv läser jag en betydligt mörkare historia; Svart gryning, av samma författare som skrev Springfloden, som också blev film och visades på SvT nyss. Den här boken börjar med ett mord i en sandlåda (då måste jag förstås fota boken i en sandlåda också). Det är nästan för hemskt för att jag skall vilja läsa vidare, men jag vet att jag kommer att göra det ändå. De andra böckerna i serien om Rönning och Stilton har varit så otroligt bra, så jag biter ihop och läser vidare.

Om en halvtimme har vi diskussion i Cyberbokklubben om en annan väldigt bra bok som jag precis läst ut; Simma med de drunknade. Den kan jag verkligen rekommendera. Jag har recenserat den här, om ni vill läsa mer om handlingen och vad jag tyckte om den mer i detalj. Det var min lugna helg!

Fler helgbilder finns här!

12 reaktioner till “Helgbilden v. 28 – Cafébesök och bokläsning

 1. Skönt när det flyter på med sena planer :) när allt faller på plats.
  Glassiga färger på ert fikastopp! Snyggt! Dottern din har öga för det där :) vad månne bliva?
  Sv: Ja, det där med alla böcker man vill läsa … de är ju så många. VI kommer alltid ha en vill-läsa-lista antar jag :) och det är ju skönt! :)

  Gilla

 2. hihi hon har fått ditt öga för detaljer kanske din dotter, konstnärligt tänk ;)
  Vilken mysig blogg du har med många vackra foton. Vilket härligt ställe drömkåken verkade vara. Och så sötaste kycklingen också.
  Ha det gott!
  Lisa
  majamyra.se

  Gillad av 1 person

 3. Vilken otrolig känsla att hitta present så snabbt, jag kan lätt virra runt en timme och få beslutsångest innan jag till slut tar något 😕. Dina bilder i inlägget är så härligt fina och vad skoj att dottern också gillar att fota.

  Gillad av 1 person

 4. Härlig helg med fina bilder. Gillar att få boktips av dig och ska åka på biblioteket imorrn med min yngsta. Kanske blir det något av alla dina tips denna gång. Biblioteken i Piteå (kanske hela landet?) har en sommarlovsutmaning som går ut på att låna och läsa sex böcker. När man lämnar igen dem får man välja en bok att behålla, bland en massa titlar. Sporrande och roligt. Storasyster hade läst de sex böckerna redan innan vi åkte på semester, så visst påverkar vi barnen med läsningen!!! Och jag älskar det! <3

  Gilla

 5. Roligt att du och din dotter har samma intresse.. Det bådar gott för en härlig samvaro. Jag gillar inte deckare och när de tar ihjäl varandra. Tycker inte de böckerna ger mej så mycket. Dessutom, är de mycket otäcka får även jag mardrömmar av dem. Nej, lite lugnare för mig tack!

  Gilla

 6. det ska böjas i tid, det som krokigt skall bli… heter det. så du har uppfostrat din dotter i rätt riktning, hihi….
  låter som ett fint ställe att fika och luncha på, drömkåken.
  huva, jag tror jag avstår från boken, jag får mardrömmar av otäcka böcker och filmer. men ska med glädje kolla in dina övriga boktips!

  Gillad av 1 person

 7. Café Drömkåken är verkligen ett annorlunda café. Sa googla var det ligger, för vi brukar ju besöka Norrtälje när det är Custom Bike Show där. Cafét är definitivt värt ett besök, för desserten såg ju ut som ett konstverk.

  Så himla kul att Bella går i dina fotspår – snacka om att bli inspirerad av sin mamma och bli ”yrkesskad” redan i unga år;-) Riktigt roligt.

  Även boken ska jag lägga på minnet. Har inte läst något av det författarparet – så det är dags.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.